Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων, όσο για την διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού.
Αναφερόμενος στην πανδημία του κοροναϊού ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια ειδική συνθήκη».
Εντούτοις, είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τα εργαλεία και οι δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση σήμερα, για να στηρίξει τη κοινωνία και την οικονομία, είναι οι μεγαλύτερες που είχαν ποτέ ελληνικές κυβερνήσεις, τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια.
«Αν λοιπόν δεν αξιοποιεί αυτές τις πρωτοφανείς δυνατότητες για να στηρίξει την οικονομία, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη κοινωνική συνοχή, τότε πρόκειται για σαφή πολιτική επιλογή συνδυασμένη προφανώς και με πλήρη ανικανότητα».
Για τα ελληνοτουρκικά
Εξαπέλυσε δε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι κινείται χωρίς στρατηγική απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας. «Χωρίς μια ξεκάθαρη πυξίδα για τον διάλογο και τη Χάγη. Χωρίς κόκκινες γραμμές σε σχέση με την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Χωρίς ρόλο στον ευρωτουρκικό διάλογο και χωρίς τους συμμάχους μας συσπειρωμένους γύρω από την απειλή κυρώσεων.
Χωρίς να λέει την αλήθεια στον λαό, εγκλωβισμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις που προσπαθεί να τις κρύψει πίσω από απίστευτες λεκτικές ακροβασίες, λες και απευθύνεται σε ανόητους. Και βέβαια, την ίδια στιγμή που αποφεύγει να πει την αλήθεια στον λαό για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, προτάσσει το καταστροφικό αφήγημα της Ελλάδας- Ασπίδας της Ευρώπης».
Και πρόσθεσε μια κυβέρνηση, που αντί να θέσει δυναμικά την Ευρώπη προ των ευθυνών της απέναντι στην εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων από την Τουρκία, μετατρέπει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442