Ανοιχτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας
Τόνισε επίσης με έμφαση ότι: «Είναι ξεκάθαρο πως το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι καθορισμένο και αφορά τις δυο χώρες».
Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας σε επίπεδο συμβούλων παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο συνάντησης ή επικοινωνίας του ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάλη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση η επικοινωνία του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο., αρκεί να πληρούνται δύο προϋποθέσεις εμπιστοσύνη και μια καλά προετοιμασμένη επικοινωνία», ε’ίπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παραπέμπω στην απάντηση του πρωθυπουργού την Κυριακή για συνάντηση ή επαφή με τον κ. Ερντογάν», είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε: «Οι βασικές προϋποθέσεις παραμένουν. Επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και τις επόμενες ημέρες αν τα λόγια τις Τουρκίας ταυτίζονται με πράξεις θα έχουμε επανέναρξη των διερευνητικών επαφών».
Τόνισε επίσης με έμφαση ότι: «Είναι ξεκάθαρο πως το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι καθορισμένο και αφορά τις δυο χώρες».
Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης από το αίτημα για κυρώσεις. Υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη. Θα τεθεί υπόψιν του συμβουλίου ΕΕ και θα εγκριθεί. Το πότε θα εφαρμοστεί εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Οποιαδήποτε αναδίπλωση δεν πρέπει να είναι προσχηματική.
«Η απόσυρση του «Ορούτς Ρέιτς» είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Η αποκλιμάκωση όμως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν γίνεται να διακηρύττεις ότι διαβουλεύεσαι και ταυτόχρονα να επιβουλεύεσαι. Ούτε να λες ότι συνομιλείς, την ώρα που συνεχίζεις να απειλείς» και επανέλαβε την θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός. «Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων. Εφόσον λοιπόν η διάθεση αποκλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν είναι προσχηματική, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, από το σημείο που διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας».
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442