Ο κοροναϊός εκτόξευσε το βρετανικό δημόσιο χρέος
Για πρώτη φορά το δημόσιο χρέος της Βρετανίας υπερέβη τα 2 τρισεκατομμύρια στερλίνες, λόγω των δαπανών αντιμετώπισης της πανδημίας.
Τα 2 τρισεκατομμύρια στερλίνες ξεπέρασε για πρώτη φορά το δημόσιο χρέος της Βρετανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Η κυβέρνηση αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κοροναϊού, με αποτέλεσμα το χρέος να ανέλθει σε ακριβώς 2 τρισεκατομμύρια 4 δισεκατομμύρια στερλίνες, ποσό που αντιστοιχεί στο 100,5% του ΑΕΠ για πρώτη φορά από το 1961.
«Οι σημερινοί αριθμοί αποτελούν μια αυστηρή υπόμνηση πως πρέπει να επαναφέρουμε σε βιώσιμη βάση τα δημόσια οικονομικά μας, κάτι που θα απαιτήσει τη λήψη δύσκολων αποφάσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442