Νίκησε τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός στο «αντίο» του Δώνη
Νικηφόρο ήταν το «αντίο» του Γιώργου Δώνη, με τους «πράσινους» να επικρατούν με τέρματα του Δανού και των Μακέντα, Χατζηγιοβάννη. Ισοφάρισαν προσωρινά για τους Κρητικούς οι Φιγκεϊρέδο, Βαζ, απέκρουσε πέναλτι ο Ξενόπουλος στις καθυστερήσεις.
Ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, είχε το μεγαλύτερο σασπένς… Ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ έπαιξαν επιθετικά, δεν είχαν σκοπιμότητα και ο πρώτος νίκησε 3-2 γιατί ήταν πιο ουσιαστικός και πιο τυχερός. Γιατί ο γκολκίπερ του, Βασίλης Ξενόπουλος απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις και διατήρησε το σκορ!
Τα πέντε γκολ σημειώθηκαν όλα στο πρώτο ημίχρονο… Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές, αλλά ο ΟΦΗ ισοφάριζε μετά από ένα λεπτό! Την αρχή έκανε ο Μπεκ στο 28’ και απάντησε ο Φιγκεϊρέδο στο 29’. Έπειτα, ο Μακέντα στο 36’ και ανταπάντησε ο Βαζ στο 38’!
Εν τέλει, ο Χατζηγιοβάνης στο 42’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ένα σκορ που δεν άλλαξε, αφού το γκολ του Δεληγιαννίδη δεν μέτρησε στο 76’ επειδή ο νεαρός υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 97’ ο Ξενόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Φιγκεϊρέδο.
Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, αφού έχει ήδη υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του. Μετά τη λήξη ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές, με τον Δώνη να περιμένει τους πάντες και να τους αποχαιρετά.
Το «δεκάρι»: Ο Μακέντα. Ο Ιταλός σκόραρε, δημιούργησε, συνδυάστηκε και πρέσαρε. Τα έκανε όλα και είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη.
Που κρίθηκε: Στην εκτέλεση πέναλτι του Ξενόπουλου στο 95′. Εάν δεν υπήρχε η απόκρουση, ο ΟΦΗ θα ισοφάριζε 3-3.
Στον πάγκο: Ο Μπεκ ήρθε από τον πάγκο, έπαιξε βασικός πρώτη φορά στα Play Off και σκόραρε.
Γιατί κόουτς; Κατά ένα παράδοξο τρόπο, όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ότι και να έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο οι προπονητές, δεν άλλαξε τη μορφή του παιχνιδιού.
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Πλέον ο τίτλος στο Challenge Cup Γυναικών θα κριθεί την Τετάρτη (18/3, 19:00) στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ επί των Ιταλίδων για να κατακτήσει το τρόπαιο.
Ο Αλ-Κελαϊφί σκόπευε να επιστρέψει στο Παρίσι από τη Ντόχα όπου βρίσκεται για να δει από κοντά τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Τσέλσι, όμως εγκλωβίστηκε λόγω των γεγονότων στη Μ. Ανατολή.
Τη δεύτερη ήττα στον όμιλό της, αυτή τη φορά από την Κροατία, γνώρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Eurobasket 2027.
Μια εικόνα και -εν προκειμένω- ένας πίνακας, αποτελεί και μια ακόμη απόδειξη για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης με την σύγκριση απλά να μην… υπάρχει – Ο Ολυμπιακός 24 και οι υπόλοιποι «μάχη» στο… 4.