Ανοιγμα Μακρόν σε Ρωσία : Μπορούμε να προχωρήσουμε σε αρκετά θέματα
Ο γαλλος πρόεδρος είχε δίωρη τηλεδιάσκεψη με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν “είναι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε” με τη Ρωσία σε έναν ορισμένο αριθμό θεμάτων, όπως η κρίση στη Λιβύη, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του στο τέλος της σχεδόν δίωρης συνάντησης μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Μακρόν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.
“Ο πρόεδρος είναι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με τη Ρωσία σε έναν αριθμό θεμάτων”, σύμφωνα με την πηγή αυτή, που επικαλέστηκε στη συνέχεια συγκεκριμένα τη Λιβύη όπου, όπως ανέφερε, η Γαλλία και η Ρωσία μοιράζονται ένα “κοινό συμφέρον που είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης και η επανένωση των θεσμών της”.
Το Παρίσι τάσσεται υπέρ ανάπτυξης της ευρωπαϊκής συνεργασίας από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δήλωση του Γάλλου προέδρου. “Η κρίση την οποία περνάμε και οι άλλες περιφερειακές κρίσεις δείχνουν τη σημασία του ευρωπαϊκού χώρου με την ευρεία έννοια αυτής της λέξης, από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ”, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε “αυτός είναι ένας πραγματικός χώρος συνεργασίας και ειρήνης. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία αυτού του χώρου και των προκλήσεων οι οποίες βρίσκονται ενώπιον μας”.
To Ελιζέ είχε ανακοινώσει την Τετάρτη, ότι οι δύο πρόεδροι επρόκειτο να συζητήσουν για θέματα ασφαλείας, ανάμεσά τους η Ουκρανία, η Λιβύη και το Ιράν. “Υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω πρόοδο στη ατζέντα των κρίσεων, για την Ουκρανία ειδικότερα”, ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο Μακρόν έχει καλέσει την Ευρώπη να επανεξετάσει τη στρατηγική της συνεργασία με τη Ρωσία, τονίζοντας ότι μια πολιτική περιφρόνησης προς τη Μόσχα των τελευταίων ετών απέτυχε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
- Καλαμάτα: «Καθαρές» οι τοξικολογικές των παιδιών – «Βοήθεια, μα γιατί» ήταν τα τελευταία λόγια της 39χρονης
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
- Χειρότερες οι υπηρεσίες υγείας όταν οι νοσηλευτές έχουν burnout
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442