Το σχέδιο των «επτά»
Ο κύκλος των έμπιστων στελεχών που θα διαχειριστεί τα περίπου 60 δισ. ευρώ μόνο από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης – Τα σχέδια για τον ανασχηματισμό – Τμήμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων θα αξιοποιηθεί για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίστηκε με πρωτοφανή τρόπο το θέμα του ανασχηματισμού. Οι συνεργάτες του μεταδίδουν ότι με το λογοπαίγνιο για το βουνό και τη θάλασσα – είπε ότι συνηθίζει να παίρνει τις αποφάσεις του στο βουνό, και όχι στη θάλασσα – ήθελε να σταματήσει τη σεναριολογία. Την οποία, κατόπιν, ενίσχυσε μιλώντας για διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση και έπειτα από λίγες ώρες επιχείρησε να «παγώσει» διαμηνύοντας ότι ανασχηματισμός τις επόμενες εβδομάδες δεν θα γίνει, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα του ανασχηματισμού.
Ξόδεψε άσκοπα ένα κομμάτι της προσωπικής αξιοπιστίας του, του πλεονεκτήματος που ενίσχυε συστηματικά και μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα, και που θα χρειαστεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στους μήνες που έρχονται.
Ο ανασχηματισμός αργά ή γρήγορα θα γίνει. Για όλους τους λόγους που έχουν ειπωθεί, για να διορθωθούν δυσλειτουργίες, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το κυβερνητικό σχήμα, για να αξιοποιηθούν περισσότερες γυναίκες. Και για έναν ακόμα, τον πιο σημαντικό.
Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ είναι πολλά και χρειάζεται να δημιουργηθεί μια διαφορετική δομή, η οποία να διασφαλίζει την απορρόφησή τους.
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τέχνη να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις
- Εξάρχεια: Άγνωστοι μαχαίρωσαν περιπτερά στο πόδι
- Πάνω από 18.000 αλκοτέστ στις γιορτές του Πάσχα – Μόλις 100 οι παραβάτες
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442