Black Lives Matter: Επαναδιεκδικώντας το logo του Punisher από την αστυνομία
Την επαναδιεκδίκηση από την αστυνομία του logo του Punisher προωθεί ένας από τους δημιουργούς του
Στην ιδιοποίηση από την αστυνομία του πασίγνωστου λογότυπου με το κρανίο του ήρωα κόμικς «Punisher» αντιτίθεται ο Gerry Conway, ένας από τους δημιουργούς του ήρωα της Marvel και καλεί έγχρωμους δημιουργούς κόμικ να επαναδιεκδικήσουν, στο όνομα του κινήματος Black Lives Matter, με καινούργιες δουλειές τους αυτό το λογότυπο.
«Αναζητώ έγχρωμους καλλιτέχνες κόμικ που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα μικρό πρότζεκτ συγκέντρωσης χρηματικών ποσών για το #BLM, με στόχο την επαναδιεκδίκηση του κρανίου του Punisher ως σύμβολο δικαιοσύνης αντί παράνομης καταπίεσης από την αστυνομία» έγραψε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Gerry Conway, ο οποίος μαζί με τους καλλιτέχνες John Romita Sr. και Ross Andru είχε δημιουργήσει τον Frank «the Punisher» Castle (εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε τεύχος του 1974 του «The Amazing Spider-Man»).
Από τότε -και έως το 2011-, ο ήρωας σκότωσε στο σύμπαν της Marvel 48.502 «ανθρώπους», καταφεύγοντας συχνά σε απαγωγές, βασανιστήρια και πιεστικούς εξαναγκασμούς στον αγώνα του κατά του εγκλήματος και της διαφθοράς στην αστυνομία.
Ωστόσο, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, τοn Punisher αγκάλιασαν και οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις της τάξεως.
Η τωρινή έκκληση του Conway, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνδημιουργός του Punisher μιλά για την ιδιοποίησή του από την αστυνομία, καθώς πέρυσι, μιλώντας στο Syfy Wire, υπογράμμισε:
«Για εμένα, είναι ανησυχητικό οποτεδήποτε βλέπω πρόσωπα εξουσίας να αγκαλιάζουν την εικονογραφία του Punisher, γιατί ο Punisher αντιπροσωπεύει μια αποτυχία του συστήματος της δικαιοσύνης… άρα, όταν αστυνομικοί βάζουν κρανία του Punisher στα περιπολικά τους ή όταν μέλη των ενόπλων δυνάμεων φορούν σήματα με τα κρανία του Punisher, κατά βάση συμπαρατάσσονται με έναν εχθρό του συστήματος.
Είναι ένας παράνομος. Είναι ένας εγκληματίας. Η αστυνομία δεν πρέπει να αγκαλιάζει έναν εγκληματία ως σύμβολο».
Στις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνόμο της Μινεάπολης, το σύμβολο αυτό έκανε και πάλι την εμφάνισή του.
Από τη Marvel δήλωσαν στο Gizmodo ότι «παίρνουν σοβαρά υπόψη» τη χωρίς άδεια χρήση της εικονογραφίας του Punisher και επανέλαβαν το μήνυμα της εταιρείας ότι «είμαστε κατά του ρατσισμού».
Ωστόσο, ο ίδιος ο χαρακτήρας του κόμικ έχει από πέρυσι εκφραστεί για τη χρήση του κρανίου του Punisher από στρατιωτικούς και αστυνομικούς.
Σε τεύχος του 2019 που έγραψε ο Matthew Rosenberg, ο «Punisher» συναντά μια ομάδα αστυνομικών που κάνουν χρήση του λογότυπού του και τους λέει:
«Δεν είμαστε το ίδιο. Εσείς πήρατε όρκο να υπερασπίζεστε τον νόμο. Εσείς βοηθάτε κόσμο. Εγώ, εδώ και καιρό, τα άφησα πίσω μου όλα αυτά. Εσείς δεν κάνετε αυτό που εγώ κάνω. Κανείς δεν το κάνει».
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442