Τα πράγματα έχουν ξεφύγει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι στοχοποιήσεις διαδέχονται οι μία την άλλη. Απειλές, ύβρεις και ακραίες συμπεριφορές, οπαδών, δημοσιογράφων, παραγόντων, χωρίς κανείς να ασχολείται σοβαρά με το να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την παράλογη και επικίνδυνη κατάσταση.
Μια κατάσταση που απασχόλησε και τον Κώστα Καραπαπά, με αφορμή την επιθετική ανακοίνωση της «Original», που περιλάμβανε ακραία και επικίνδυνη ρητορική.
Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, λοιπόν, με συνεχόμενες αναρτήσεις στα προσωπικά του social media, έκανε μνεία στην ανακοίνωση, όπως και σε μία παλαιότερη, πολύ πιο σκληρή και ακραία, των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, αναρωτώμενος ποια είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγει να ασκεί διώξεις ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.
Αναλυτικά όσα δημοσίευσε στα προσωπικά του social media o αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού…
«Καλημέρα κύριε Σιμιτζόγλου (και λοιποί). Με αφορμή κάποια γεονότα των τελευταίων ημερών, αναρωτιέμαι; Αυτά είναι ΑΠΕΙΛΕΣ; Είναι ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΒΙΑ; Εμπίπτουν σε παραβιάσεις που αναφέρονται στον Αθλητικό Νόμο; Ή υπάρχει επιλεκτική προσέγγιση στο τι είναι τα παραπάνω και τι όχι; Δεν μπορεί δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις να κάνουμε διώξεις και να βάζουμε και αθλητικό νόμο στην εξίσωση και σε άλλες περιπτώσεις (πολύ πιο σοβαρές) να… μυρίζει καλοκαίρι!»
Ο Κώστας Καραπαπάς αναφέρθηκε και στα όσα ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης, αλλά και στο… φιλτράρισμα που υποστήριξε ότι γίνεται από την ΕΠΟ, και το οποίο δεν απαιτείται τώρα, για να επέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας.
Αναλυτικά: «Για τις τηλεαπειλές του Μακούλη, ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, φαντάζομαι όχι ειρηνικά, πήρε πολύ καιρό να γίνουν διώξεις. Σε άλλες περιπτώσεις γίνονται fast track! Πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι ο Μπλούνας ο συνεργάτης του Θωμαΐδη έχει επιλεγεί από την ΕΠΟ για να στέλνει τους φακέλος στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα και ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΑ. Γιατί δηλαδή καλούν μόνον εμάς και πως η ΕΠΟ βάζει «φίλτρο». Ομως τώρα μιλάμε για ποινικές διώξεις των οποίων ο επικεφαλής εισαγγελέας κύριος Σιμιτζόγλου κάνει… χωρίς… φίλτρο ΕΠΟ (φαντάζομαι). Οπότε και επειδή έκανε πρόσφατα διώξεις για ΑΠΕΙΛΗ, ερωτώ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (εμπίπτουν στο άρθρο 333 του νόμου 4619/2019); Είναι αυτά υποκίνηση βίας (αθλητικός νόμος 41ΣΤ); Είναι διέγερση εγκλημάτων; (184 του Ποινικού Κώδικα);»
Τέλος, ο Κ. Καραπαπάς, σημείωσε: Και επειδή γίνεται πολύς λόγος αν στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι από οπαδούς (το αντίστροφο δεν πειράζει κανέναν φυσικά) και επειδή ζητάτε με δεκάδες μηνύμαυα να τοποθετηθώ, έχω να πω τα εξής: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που είναι η δουλειά τους να ρίχνουν ΛΑΣΠΗ και να δολοφονούν χαρακτήρες προφανώς δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν ότι στοχοποιούνται! Αλλά αυτό είναι προσωπική νου άποψη. Κατά τα άλλα, δείτε έναν διάλογο στα social για να καταλάβετε γιατί μιλάμε. Ξεκατινιάζονται και στοχοποιουνται μεταξύ τους και μετά τους φταίνε οι οπαδοί…»
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας γιατί σημαίνει πολλά για το τριφύλλι, αλλά και στην κακή περίοδο που προηγήθηκε τον Γενάρη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία υπεπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League κι έτσι μείωσε στο -2 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.
Η Ατλέτικο νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ και εδραιώθηκε στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Σιμεόνε μετά από ένα μήνα.