Κοροναϊός: Φοιτήτρια φτιάχνει ειδικές μάσκες για κωφούς και βαρήκοους
«Ενιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραγκωνίστηκε» σημείωσε η Lawrence. Ετσι, κατέληξε στην ιδέα ότι σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν
Η 21χρονη φοιτήτρια Ashley Lawrence, βλέποντας ότι όσες μάσκες κατασκευάζονται παγκοσμίως λόγω του κοροναϊού καλύπτουν το στόμα, κάνοντας την επικοινωνία για ανθρώπους με προβλήματα ακοής από δύσκολη έως αδύνατη, αποφάσισε να κατασκευάσει μάσκες για κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής.
Άτομα δηλαδή που βασίζονται στα χείλη και τις εκφράσεις του προσώπου του συνομιλητή τους για την κατανόηση.
H 21χρονη από το Κεντάκι των ΗΠΑ είναι τελειόφοιτη στην εκπαίδευση κωφάλαλων και βαρήκοων στο πανεπιστήμιο «Eastern Kentucky» και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως.
«Ενιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραγκωνίστηκε» σημείωσε η Lawrence. Ετσι, κατέληξε στην ιδέα ότι σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν.
«Οι άνθρωποι με ακουστικά προβλήματα που φορούν συσκευές ακοής, βασίζονται πάρα πολύ στις εκφράσεις του προσώπου. Κι αν αυτές δεν μπορούν να φανούν επειδή κάποιος φοράει μάσκα, τα μισά από όσα λέει, χάνονται» λέει η Lawrence.
Με τη βοήθεια της, έμπειρης στην κοπτοραπτική, μαμάς της, λοιπόν η 21χρονη ρίχτηκε στη δουλειά για να κάνει πράξη την ιδέα της.
Τις τελευταίες ημέρες έχει δεκάδες παραγγελίες από τουλάχιστον έξι πολιτείες. Ό,τι κάνει, το κάνει αμισθί καθώς θεωρεί πως αυτή είναι η πιο πρόσφορη συγκυρία για να αποδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.