Κοροναϊός: Φοιτήτρια φτιάχνει ειδικές μάσκες για κωφούς και βαρήκοους
«Ενιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραγκωνίστηκε» σημείωσε η Lawrence. Ετσι, κατέληξε στην ιδέα ότι σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν
Η 21χρονη φοιτήτρια Ashley Lawrence, βλέποντας ότι όσες μάσκες κατασκευάζονται παγκοσμίως λόγω του κοροναϊού καλύπτουν το στόμα, κάνοντας την επικοινωνία για ανθρώπους με προβλήματα ακοής από δύσκολη έως αδύνατη, αποφάσισε να κατασκευάσει μάσκες για κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής.
Άτομα δηλαδή που βασίζονται στα χείλη και τις εκφράσεις του προσώπου του συνομιλητή τους για την κατανόηση.
H 21χρονη από το Κεντάκι των ΗΠΑ είναι τελειόφοιτη στην εκπαίδευση κωφάλαλων και βαρήκοων στο πανεπιστήμιο «Eastern Kentucky» και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

«Ενιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραγκωνίστηκε» σημείωσε η Lawrence. Ετσι, κατέληξε στην ιδέα ότι σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν.
«Οι άνθρωποι με ακουστικά προβλήματα που φορούν συσκευές ακοής, βασίζονται πάρα πολύ στις εκφράσεις του προσώπου. Κι αν αυτές δεν μπορούν να φανούν επειδή κάποιος φοράει μάσκα, τα μισά από όσα λέει, χάνονται» λέει η Lawrence.
Με τη βοήθεια της, έμπειρης στην κοπτοραπτική, μαμάς της, λοιπόν η 21χρονη ρίχτηκε στη δουλειά για να κάνει πράξη την ιδέα της.
Τις τελευταίες ημέρες έχει δεκάδες παραγγελίες από τουλάχιστον έξι πολιτείες. Ό,τι κάνει, το κάνει αμισθί καθώς θεωρεί πως αυτή είναι η πιο πρόσφορη συγκυρία για να αποδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
- Ρευματοκλοπές: Στα 450 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος – Στα 60 ευρώ η επιβάρυνση ανά λογαριασμό
- Το ερώτημα που έχει διχάσει τους σταρ του Χόλιγουντ – Είναι ή δεν είναι το Die Hard χριστουγεννιάτικη ταινία;
- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά: Ευρύ φάσμα δράσεων εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές αξίες
- Οι αμοιβές των μάνατζερ εκτοξεύονται
- Καρυστιανού: Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ δεν έγινε μόνο για τον εκφοβισμό αλλά για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων ΑμεΑ
- Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους οδεύουν για τις σήραγγες των Τεμπών – Θα τις κλείσουν για 5 ώρες μόνο για τα φορτηγά
- Η ΕΕΤΑΑ έκλεισε 40 χρόνια τεχνικής υποστήριξης προς τους δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442