Κοροναϊός : Έλεγχοι σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες κατά της αισχροκέρδειας
Μικτά κλιμάκια της ΓΓ Εμπορίου και της οικονομικής αστυνομίας διενεργούν ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες.
Ελέγχους για τη διαπίστωση φαινομένων αισχροκέρδειας σε προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης, αντισηπτικά και χειρουργικές μάσκες ξεκίνησαν από το Σάββατο από τα κλιμάκια της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι ξεκίνησαν από φαρμακοποθήκες αλλά και φαρμακεία.
Ιχνηλάτηση τιμολογίων
Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα διάταξη δίδεται απόλυτη πρόσβαση στους ελεγκτές της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή τόσο στα πληροφοριακά συστήματα όσο και στα λογιστικά συστήματα επιχειρήσεων προκειμένου να ιχνηλατηθούν τα τιμολόγια βάσει των οποίων θα φανεί εάν έχει τροποποιηθεί το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις νέες διατάξεις που ενεργοποιήθηκαν μέσω της πρόσφατης ΠΝΠ για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρούν ίδιο περιθώριο κέρδους με αυτό που είχαν το Φεβρουάριο. Γι αυτό εξάλλου και ο έλεγχος δεν αφορά απλά την ανατίμηση ενός προϊόντος αλλά όλη τη διαδρομή από την παραγωγή ή εισαγωγή στην κατανάλωση.
Τα πρόστιμα
Υπενθυμίζεται επίσης όσοι εντοπιστούν να αισχροκερδούν αντιμετωπίζουν, εκτός της ποινικής δίωξης, και διοικητικό πρόστιμο που ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και μπορεί να φθάσει ως το 1 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη Δευτέρα θα ενταχθούν οι έλεγχοι με περισσότερα μικτά κλιμάκια ενώ θα αρχίσει η εξέταση και των πρώτων καταγγελιών που έχουν γίνει στον ειδικό τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 1520. Ήδη οι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί είναι χιλιάδες.
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442