Οι άνδρες μπαίνουν στο χορό της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης για να προσελκύσουν γυναίκες, λένε αμερικανοί ειδικοί.
Όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «Evolutionary Psychology», για όλους όσους κατηγορούν τις γυναίκες για τον υπερκαταναλωτισμό τους, τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αποκαλύπτουν ότι και οι άνδρες τείνουν να παραφουσκώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες όταν διεκδικούν το αντικείμενο του πόθου τους.
Τι απαντούν οι ειδικοί;
Μέσα από τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, στις οποίες έλαβαν μέρος περίπου 100 άνδρες και 300 γυναίκες, οι ειδικοί κατάφεραν να μάθουν για την οικονομική διαχείριση των συμμετεχόντων, κατά πόσο «βγαίνουν» με το εισόδημα που κερδίζουν, ενώ παράλληλα συγκέντρωσαν στοιχεία γύρω από την κοινωνική τους κατάσταση και τους σεξουαλικούς τους συντρόφους.
Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι οι άνδρες που έτειναν να ξοδεύουν παραπάνω από όσο μπορούσε να αντέξει το πορτοφόλι τους ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών και επιθυμούσαν να έχουν ακόμη περισσότερες στο μέλλον.
Συγκεκριμένα:
το 25% των ανδρών που ήταν πιο συντηρητικοί στον τρόπο με τον οποίο ξόδευαν τα χρήματά τους, είχαν κατά μέσο όρο τα τελευταία 5 χρόνια τρεις σεξουαλικές συντρόφους και επιθυμούσαν να έχουν άλλη μία μέσα στο διάστημα της επόμενης πενταετίας.
Οι άνδρες, αντίθετα, που πραγματοποιούσαν πιο επικίνδυνους οικονομικούς ελιγμούς, συγκέντρωναν περίπου το διπλάσιο αριθμό συντρόφων
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά κρύβεται η αρχέγονη λογική του «άνδρα-κουβαλητή», όπου για καθαρά εξελικτικούς λόγους ικανός άνδρας θεωρούνταν εκείνος που μπορούσε να προσφέρει στην οικογένειά του όλα τα αγαθά που χρειάζονταν.
Τελικά;
Στις μέρες μας, όπως εκτιμούν, ο ρόλος του άνδρα-κυνηγού έχει μεταλλαχθεί σε εκείνον του υπερκαταναλωτικού άνδρα, ο οποίος επιδεικνύει την ισχύ του στο αντίθετο φύλο μέσα από την υπερβολική του γαλαντομία.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας