Αρνητικά αποτιμά το ΜέΡΑ25 τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ
Σφοδρή κριτική από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη κατά του κ. Μητσοτάκη επειδή "δεν δίστασε να συνταχθεί με την απόφαση των ΗΠΑ για την δολοφονία Σολεϊμανί".
Αρνητικά κρίνει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.
Σε δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το δόγμα του υποδειγματικού κρατούμενου στην τρόϊκα και το επικίνδυνο άρμα Τραμπ-Νετανιάχου, ξεπερνάει πλέον ακόμα και τα όρια αυτοσεβασμού».
Επίσης, κατηγορεί τον πρωθυπουργό επειδή «ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να συνταχθεί με την απόφαση των ΗΠΑ για την δολοφονία Σολεϊμανί, μια άκρως επικίνδυνη και απερίσκεπτη κίνηση που δεν λαμβάνει υπόψη την διεθνή αλλά και εντός των ΗΠΑ κατακραυγή, καθώς και το κατάφορα παράνομο της ενέργειας που παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο».
Επικίνδυνο άρμα Τραμπ-Νετανιάχου
Σημειώνεται ότι το ΜέΡΑ25 έχει εναντιωθεί και στην κατασκευή του αγωγού EastMed και μάλιστα κατά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας στην Αθήνας παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ καθώς και του προέδρου της Κύπρου, είχε και πάλι κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σύρεται από το «επικίνδυνο άρμα Τραμπ-Νετανιάχου».
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Γιάνης Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Παρασκευής στο πλαίσιο των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των εθνικών θεμάτων μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Σημειώνεται πάντως ότι κριτική για τη στήριξη των ενεργειών των ΗΠΑ σε σχέση με τη δολοφονία Σολεϊμανί ο κ. Μητσοτάκης έχει δεχθεί και από τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Μάλιστα ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα και εξέφρασε την αλληλεγγύη του κομμουνιστικού κόμματος ενώ κατήγγειλε «ένα ακόμα αμερικανικό έγκλημα».
Το ΜεΡΑ25 έρχεται πάντως να προστεθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης -με μόνη εξαίρεση το ΚΙΝΑΛ- που αποτιμούν πλήρως αρνητικά τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη και Τραμπ.
- Τα πρώτα τιμολόγια ρεύματος για το 2026 – Ποιες είναι οι χρεώσεις
- Fitness trends: Αυτές είναι οι τάσεις του 2026
- Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή
- Αλκοτέστ και για τα πατίνια
- Έρχονται αυξήσεις άνω του 10% στα ασφάλιστρα υγείας
- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)































![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442