Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Παρασκευή στη βουλή οι συναντήσεις του Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Την Παρασκευή στη βουλή οι συναντήσεις του Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα στη σκιά της αντιπαράθεσης για τη συνάντηση Μητσοτάκη Τραμπ. Ακολουθούν Φώφη Γεννηματά, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης. Στο τραπέζι των συνομιλιών και η εκλογή ΠτΔ. Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον γραμματέα του ΚΚΕ

To μεσημέρι της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκινάει ο κύκλος των κατ’ ιδίαν επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνουν στο γραφείο του στη βουλή.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 12μ  θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στη 1μμ θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 5μμ με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 6μμ με τον γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 11πμ.

Συναντήσεις εν μέσω πολιτικής σύγκρουσης

Οι συναντήσεις αυτές θα διεξαχθούν με φόντο την οξύτατη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δυναμιτίσει το κλίμα.

Με αφορμή τα όσα διημείφθησαν μπροστά στις κάμερες στο Λευκό Οίκο κατά την έναρξη της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για «πρωτοφανές φιάσκο» και «μελανή σελίδα» στα χρονικά της ελληνικής διπλωματίας.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ έχει εκφράσει προβληματισμό, περιμένοντας την επίσημη ενημέρωση του πρωθυπουργού στη Φώφη Γεννηματά. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι δεν είναι ούτε θρίαμβος ούτε φιάσκο τα όσα συνέβησαν στην Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, μίλησε για παρουσία-ντεκόρ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αποτιμά θετικά την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ καθώς και τα μηνύματα που έστειλε στην Τουρκία παρουσία του Αμερικανού προέδρου.

Προεδρική υποψηφιότητα

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ατζέντα είναι ανοιχτή και θεωρείται βέβαιο ότι στις κατ’ ιδίαν επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, ιδίως με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά θα γίνουν αναφορές στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής και της αναζήτησης υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνδέσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με τα εθνικά ζητήματα, ενώ η Φώφη Γεννηματά έχει διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόεδρο προερχόμενο από τη ΝΔ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024