Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Αιφνίδια επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Αφγανιστάν

ΗΠΑ : Αιφνίδια επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Αφγανιστάν

Έκπληξη έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στους Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν για την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών, για να επισκεφτεί τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, μια εβδομάδα μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Καμπούλ που αύξησε τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Mίλησε σε αεροπορική βάση στους Αμερικανούς στρατιώτες

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διάδρομο προσγείωσης της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ έπειτα από μια νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον.

Η επίσκεψη του Τραμπ δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, μια μικρή ομάδα βοηθών, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια ομάδα δημοσιογράφων.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι, ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση. Τον υποδέχθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρκ Μάιλι, κατά την άφιξή του.

Στην ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τους στρατιώτες για την υπηρεσία του, μίλησε για το τέλος του ISIS και τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν θέλουν μια συμφωνία», είπε ο Τραμπ. «Και τους συναντάμε και τους λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μια εκεχειρία. Δεν ήθελαν εκεχειρία και τώρα την θέλουν». «Νομίζω ότι σίγουρα έτσι θα πάει το πράγμα», είπε.

«Θα παραμείνουμε όσο δεν καταλήγουμε σε συμφωνία ή μέχρι να έχουμε μια ολοκληρωτική νίκη και να θέλουν πραγματικά να καταλήξουν σε μια συμφωνία», δήλωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Έκατσε και έφαγε μαζί τους και έβγαλε φωτογραφίες

Δείχνοντας ότι είναι και αυτός ένας… στρατιώτης των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σερβίρισε γαλοπούλα και έκατσε στην τραπεζαρία μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους.

Στον δίσκο του υπήρχε γαλοπούλα, πουρές και λίγο κέικ – ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα έφαγε και λίγο.

«Ταξίδεψαμε 8.331 μίλια για να είμαστε εδώ απόψε για έναν λόγο: να σας πω προσωπικά ότι αυτή η γιορτή των Ευχαριστιών είναι μια ειδική γιορτή των Ευχαριστιών, όλα πάνε καλά, η χώρα μας είναι ισχυρότερη οικονομικά από ποτέ» είπε.

Πολλοί ήταν οι στρατιώτες που έσπευσαν να βγάλουν μία φωτογραφία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η έκπληξη και η ευχαρίστηση στα πρόσωπά τους ήταν φανερή.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024