Υπουργείο Υγείας : Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης κάθε τρίμηνο οι διοικητές νοσοκομείων
Κάθε τρίμηνο θα αξιολογούνται οι διοικητές των νοσοκομείων και δεν αποκλείεται να αντικαθίστανται αν κριθεί ότι δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
Συμβόλαιο αποδοτικότητας θα κληθούν να υπογράψουν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, συμβόλαιο το οποίο θα περιλαμβάνει ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους.
Κάθε τρεις μήνες, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα αξιολογούνται και, αν ο έλεγχος δείξει ότι κάποιος διοικητής δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, θα αντικαθίσταται.
Το «συμβόλαιο αποδοτικότητας» των διοικητών νοσοκομείων
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι βασικοί ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι του συμβολαίου αποδοτικότητας, είναι οι εξής:
Α. Οικονομικό-διαχειριστικοί στόχοι: Μείωση αξίας ληξιπρόθεσμων, μείωση κόστους προμηθειών, ενέργειας, κόστους συντήρησης. Παρακολούθηση και μείωση δεικτών κόστους (φάρμακο, υγειονομικό υλικό, υλικά εργαστηρίων-αντιδραστήρια, ορθοπεδικό υλικό). Σωστή λειτουργία των λογιστηρίων.
Β. Ποιοτικοί στόχοι: Μείωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Μείωση χρήσης αντιβιοτικών. Μείωση των χρόνων αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Μέτρηση και βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης ασθενών και εργαζομένων.
Γ. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Αύξηση του βαθμού αξιοποίησης ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ασθενή – Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων ασθενών. Ενίσχυση υποδομών δικτύων και εξοπλισμού πληροφορικής στα νοσοκομεία.
Η διοικητική εμπειρία των… διοικητών νοσοκομείων
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, σχεδόν όλοι οι επιλεγέντες διοικητές των νοσοκομείων έχουν διοικητική εμπειρία.
Ο προαπαιτούμενος τίτλος σπουδών για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών είναι πτυχίο, αλλά από τους επιλεγέντες, επιπλέον του πτυχίου, το 72% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή/και διδακτορικού.
Το 60% των επιλεγέντων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη διοίκηση, τα οικονομικά ή την πληροφορική (πεδία στα οποία δίδεται έμφαση και από την προκήρυξη των θέσεων). Το παραπάνω ποσοστό ξεπερνά το 70% στην 1η ΥΠΕ (Αττική) και το 80% στην 3η ΥΠΕ (Μακεδονία).
Ενδεικτικά, στην 1η ΥΠΕ όπου συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο, Γεννηματά, Άγιος Σάββας κ.ά.) περισσότερο από το 85% των επιλεχθέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, έχει εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων ή γενικότερα υγειονομικών οργανισμών.
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442