Χρηματιστήριο : Ασθενείς ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 858,06 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,25%
Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 858,06 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,25%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,15 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,68%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,68%), της Alpha Bank (+1,61%) και της Εθνικής (+1,23%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (-0,92%), της Μυτιληναίος (-0,72%) και της Τιτάν (-0,65%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,98%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (-0,61%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,47%).
Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 20 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Κλουκίνας- Λάππας +4,53% και Αλουμύλ +2,68%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές ΕΛΓΕΚΑ -17,61% και MLS -15,11%.
- Νέα πολιτική ηθική με παλιά υλικά;
- Γιώργος Παπαδάκης: Το τελευταίο αντίο στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας
- Χωρίς ρεύμα περιφέρειες της Ουκρανίας μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς
- Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Γιούτα Τζαζ 129-125: Με 46άρη Γκίλτζιους Αλεξάντερ επέστρεψαν στις νίκες (vid)
- Luxury Homes in Greece Face Tax Auctions in 2026
- Εθνική Γυναικών: Οι επιλογές του Χάρη Παυλίδη για την κοινή προετοιμασία με την Ιταλία
- Eurostat: Συνεχίζεται η ακρίβεια με διαρκείς ανατιμήσεις – Πού θα φτάσει φέτος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα
- Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης: Μία από τις πιο δυνατές και σκοτεινές νουβέλες του Ντοστογιέφσκι στο Θησείον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)




































![Χρυσές λίρες: Πόσες αγόρασαν και πούλησαν οι Έλληνες το 2025 [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ΛΙΡΕΣ-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442