Η «χρυσή αλλαγή» του Ντιέγκο Σιμεόνε, 'Αλβαρο Μοράτα, σκόραρε στο 78' (μπήκε ως αλλαγή στο 70') δίνοντας τη νίκη στην Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 κόντρα στη Λεβερκούζεν. Ένα σπάνιο και σπουδαίο ρεκόρ πέτυχε ο Ισπανός.
Όχι επειδή έδωσε τη νίκη στην Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Λεβερκούζεν με δικό του γκολ στο 78′ (1-0), αλλά επειδή πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά κάποιος άλλος στην ιστορία των δύο ομάδων της Μαδρίτης.
Ο Ισπανός επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει και με την Ατλέτικο και με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.
Η Ατλέτικο πέτυχε μία ακόμη νίκη με το… στανιό και το συνηθισμένο σκορ, το 1-0 δηλαδή. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά πράγματα, με τη Λεβερκούζεν να είναι ελαφρώς καλύτερη και να έχει κάποιες ευκαιρίες, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο.
Στο β΄μέρος δεν άλλαξε κάτι δραματικά με το ματς να δείχνει από νωρίς πως θα κριθεί είτε στο γκολ είτε στο 0-0. Η καθοριστική στιγμή έγινε στο 70′, όταν ο Μοράτα πήρε τη θέση του Κόκε στον αγωνιστικό χώρο. Οκτώ λεπτά αργότερα «μίλησε» η κλάση του Ισπανού.
Ο Λόντι έκανε πολύ καλή σέντρα από αριστερά και ο Μόρατα από κοντά με κεφαλιά νίκησε τον Χράντεσκι για το τελικό 1-0, με την Ατλέτικο να φτάνει στους 7 βαθμούς μετά από 3 αγωνιστικές και τις «ασπιρίνες» να βρίσκονται ακόμα στο μηδέν.
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, μιας και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν έχει σκοπό να τον αφήσει.
Η Μαρινέλλα μαζί με την κόρη της στην Γάνδη, στιγμές πριν την έναρξη του ημιτελικού Άρης - Τρέισερ Μιλάνου, κάνει δηλώσεις γεμάτη αγωνία στον Κώστα Χαρδαβέλλα.