Σάββατο 09 Μαϊου 2026
weather-icon 24o
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου : Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου : Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Σπύρος Παππάς αφού φώτισε την προσωπικότητα του δολοφονημένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εισηγήθηκε προς τους δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ενόχους τους κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο για την εγκληματική αυτή πράξη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Mιχάλης Ζαφειρόπουλος  «κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Εγινε θυσία». Με τα λόγια αυτά ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Σπύρος Παππάς αφού φώτισε την προσωπικότητα του δολοφονημένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου , ο οποίος έφυγε άδικα από τη ζωή, εισηγήθηκε προς τους δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ενόχους τους κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο για την εγκληματική αυτή πράξη.

«Προτείνω την ενοχή τους όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλου ότι η Πολιτεία μέσω της  δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικάνικου τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση.

«Οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει τη δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος  το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό», τόνισε ο εισαγγελέας.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος…’Εγινε θυσία κατέληξε ο εισαγγελέας. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής .

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 09 Μαϊου 2026
Cookies