Εκφοβισμός δημοσιογράφων και βουλευτών της αντιπολίτευσης, ποινικοποίηση της κριτικής. Ετσι λειτουργούν τα καθεστώτα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την κυβέρνηση είναι (;) συμπτωματική
Τσιτσιπάς: «Νιώθω πιο ανθρώπινος χωρίς τα social media»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη νίκη του επί του Αλιασίμ, την απόφασή του να κλείσει τα media αλλά και τη νέα γενιά που έρχεται για να αποκαθηλώσει την Big 3.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την απόφαση πρόσφατα να κλείσει όλα τα social media και να συγκεντρωθεί στο τένις και τις προσωπικές του σχέσεις. Η απόφαση αυτή συνέπεσε με τη αγωνιστική του άνοδο που φάνηκε στο Πεκίνο και συνεχίζεται και στο τουρνουά Masters της Σανγκάης, όπου επικράτησε του κακού του δαίμονα, Οζιέρ Αλιασίμ.
Για την πολύ σημαντική από ψυχολογικής άποψης νίκη επί του 19χρονου Καναδού ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση: «Αισθάνομαι πολύ ωραία. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο και πράγματι ήταν. Ένιωσα ότι έπρεπε να δώσω πολλά για να τα καταφέρω στο τέλος. Πολλά άλλαξαν από τότε (δύο χρόνια πριν στη Σανγκάη πέτυχε την πρώτη του νίκη στο tour). Θυμάμαι πόσο μικρός και πόσο αθώος ήμουν! Ωραίες εποχές, τις σκέφτομαι. Τις σκεφτόμουν πριν μερικές μέρες. Τότε ταξίδευα μόνο με τον πατέρα μου. Τώρα έχω μεγαλύτερη ομάδα που με στηρίζει, τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά, θα έλεγα. Έχω δει βελτίωση στο παιχνίδι μου. Έχω επίσης δει να μεγαλώνω, στη ζωή μου, σε όλα. Βλέπω αλλαγές και μαθαίνω κάθε μέρα. Ανυπομονώ να δω τι θα έχει γίνει σε άλλα δύο χρόνια».
«Αισθάνομαι υπέροχα», τόνισε αναφερόμενος στην απόφασή του να κλείσει όλα τα social media. «Αισθάνομαι πιο κοντά στους ανθρώπους για τους οποίους ενδιαφέρομαι. Ο χρόνος μου είναι πιο ποιοτικός. Νιώθω πιο ανθρώπινος, περισσότερο ο εαυτός μου. Νιώθω ότι μπορώ να συγκεντρωθώ περισσότερο στο άθλημα, να περνώ περισσότερο χρόνο στο court παρά στο κινητό μου. Είμαι πιο συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που μιλάω και προσπαθώ να μην σκέφτομαι την άλλη ζωή μου, τη social media ζωή, που έπαιρνε πολλά από τη σκέψη και τη συγκέντρωσή μου. Αισθάνομαι, λοιπόν, πολύ καλύτερα».
«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί το άθλημα τα δύο προσεχή χρόνια και πώς θα κυριαρχήσουν οι νέοι. Προσπαθώ πολύ να είμαι εκεί και ξέρω ότι είναι δύσκολο να κρατήσω αυτό το επίπεδο, γιατί αν κάνω συνέχεια το ίδιο πράγμα, οι αντίπαλοι θα ξέρουν τι δουλεύει για μένα. Γι’ αυτό προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια. Επίσης πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα δεδομένα στα Grand Slams. Δεν γίνεται να κερδίζουν τα πάντα Ράφα, Ρότζερ και Νόβακ! Ξέρω ότι για να δω το όνομά μου σε αυτούς τους τίτλους θα πρέπει να μοχθήσω και να πονέσω. Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος. Είμαι ενθουσιασμένος στην ιδέα ότι θα προσπαθήσω να φτάσω εκεί», τόνισε αναφερόμενος στην προσπάθεια την δική του αλλά και της υπόλοιπης νέας γενιάς του παγκόσμιους τένις ώστε να… αποκαθηλώσουν τους Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς από την κορυφή.
Με γκολ του Σέσκο στο 90'+6' η Γιουνάιτεντ απέφυγε την ήττα κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-1) όμως και κρατήθηκε στην 4η της βαθμολογίας, μετά το 2-2 της Τσέλσι με τη Λιντς.
Η Τσέλσι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 ως το 66′, όμως η Λιντς έκανε μεγάλη επιστροφή στο Στάμφορντ Μπριτζ αποσπώντας 2-2, για την 26η αγωνιστική της Premier League. Έχασαν έδαφος για την 4άδα οι μπλε.
Παίκτες όπως ο Τζέιμς, ο Μίροτιτς, ο Μπλοσομγκέιμ αλλά και ο Ντιαλό κάθε άλλο παρά σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται στη Μονακό, παρά το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος προσπαθεί να βρει