Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Chevrolet Corvette Stingray Convertible: Πάμε σαν άλλοτε…

Chevrolet Corvette Stingray Convertible: Πάμε σαν άλλοτε…

Λίγο μετά την αποκάλυψη της πρώτης κεντρομήχανης Corvette C8, η αμερικανική φίρμα αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοχή της η οποία τιμά την αρχέτυπη και αποκλειστικά ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου, χρησιμοποιώντας ωστόσο τα υλικά και την τεχνολογία του μέλλοντος.

To πρώτο κεντρομήχανο δείγμα στην 66χρονη ιστορία του μοντέλου μόλις απέκτησε και μια ανοιχτή, convertible έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στην αρχέτυπη Corvette του μακρινού 1953 η οποία ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη χωρίς σταθερή μεταλλική οροφή.

Όπως μάλιστα εξηγούν οι μηχανικοί της Corvette, η νέα γενιά C8 σχεδιάστηκε εξαρχής ως convertible, εξ ου και ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών παραμένει αμετάβλητος στην ανοιχτή και στην κλειστή έκδοση, εξακολουθώντας σε αμφότερες περιπτώσεις να προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας «δύο σετ από μπαστούνια του γκολφ» ακόμα και όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Η δε ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή στην νέα convertible έκδοση οφείλει τη λειτουργία της σε έξι ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία, σύμφωνα με την Chevrolet, αποτελούν ένα πιο αξιόπιστο σύστημα σε σχέση με τα αντίστοιχα υδραυλικά.

Το εν λόγω σύστημα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει την οροφή σε χρόνο 16 δευτερόλεπτων και σε ταχύτητες, διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Παράλληλα, όταν η οροφή είναι ανοιχτή, το πίσω παρμπρίζ μπορεί να παραμείνει στην θέση του λειτουργώντας ως διαχωριστικό, ανάμεσα στην καμπίνα επιβατών και τον κινητήρα. Το πίσω παρμπρίζ μπορεί επίσης να ανοίξει ακόμα και αν η οροφή βρίσκεται στην θέση της.

Ως standard, η μεταλλική, δυο τμημάτων αναδιπλούμενη οροφή της C8 Convertible βάφεται στις ίδιες αποχρώσεις με το αμάξωμα, αν και οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν επίσης οροφή με γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Ανεξαρτήτως απόχρωσης, η οροφή όσο και το κάλυμμα της κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά προκειμένου διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως και στην περίπτωση της coupe έκδοσης, η C8 Convertible κρύβει στα σπλάχνα της τον ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 λίτρων με απόδοση 502 ίππων και 637 Nm ροπής η ισχύς του οποίου μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι όπως σημειώνει η Chevrolet, η ανοιχτή έκδοση επωφελείται από διαφορετικής ρύθμισης ανάρτηση και άλλες βελτιώσεις που αντισταθμίζουν το επιπλέον βάρος που έχει προκύψει από την ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου και το οποίο σε κάθε περίπτωση περιορίζεται σε μόλις 46 κιλά.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024