ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις
Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας και πρόνοιας» στην Αττική προγραμματίζει στις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας και πρόνοιας» στην Αττική προγραμματίζει στις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».
Προσλήψεις και συμβάσεις
Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως οι 2.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν «θα καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ» και παράλληλα «δεν καλύπτουν τις ανάγκες», αφού, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έφυγαν «25.000 υπάλληλοι στα χρόνια των μνημονίων και 1.500 αποχωρούν κατ’ έτος».
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ».
Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε συνέχιση των κινητοποιήσεων και στις 23 Οκτωβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 15:00 και πορεία διαμαρτυρίας.
Ο συνδικαλιστικός νόμος
Ακόμη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία-πόνοια, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, αύξηση στους μισθούς, ενταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση εκτάκτων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442