Σταϊκούρας: Από 1ης Σεπτεμβρίου η κατάργηση των capital controls
«Η απόφαση για την άρση των capital controls αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την κανονικοποίηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,
«Η κυβέρνηση, δια του οικονομικού της επιτελείου προχωρά στην ολοκληρωτική άρση των κεφαλαιακών περιορισμών από 1η Σεπτεμβρίου. Η απόφαση για την άρση των capital controls αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την κανονικοποίηση της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα πρέπει να γίνει και θα γίνει μια κανονική χώρα».
Αυτό τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοινώνοντας την κατάθεση τροπολογίας με την οποία καταργούνται οι διατάξεις της ΠΝΠ της 18ης Ιουλίου του 2015 με τις οποίες είχαν επιβληθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί. Διευκρίνισε δε, ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη των συνεταιριστικών τραπεζών και των Ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, η επιβολή των capital controls ήταν αποτέλεσμα της «χαώδους, ανερμάτιστης, τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
«Με αυτή την απόφαση αίρεται πλέον ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας ανασφάλειας της χώρας», υπογράμμισε επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη οι οικονομικοί δείκτες της χώρας βελτιώνονται και είναι εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης, σταθερότητας και ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.
«Η αποκατάσταση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός, συμβάλει σταθερά στη περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας