Αχτσιόγλου: Η εγκύκλιος Βρούτση δεν επιταχύνει την καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας
«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης δίνουν θεσμική υπόσταση στα ψέματά τους με την έκδοση της εγκυκλίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας» αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης δίνουν θεσμική υπόσταση στα ψέματά τους με την έκδοση της εγκυκλίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας» αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όπως επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου, «για την αποκατάσταση της αλήθειας»:
«-Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναδρομικά από την ψήφιση του νόμου 4611/2019, είναι μέτρο που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.
-Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι για την εφαρμογή των αυξήσεων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα, που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προετοιμασία του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει άμεσα και βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Η εγκύκλιος του κ. Βρούτση και του κ. Μηταράκη όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία, αλλά δεν επιταχύνει ούτε στο ελάχιστο τον χρόνο καταβολής των αυξημένων συντάξεων χηρείας και των αναδρομικών, αφού το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει τον νόμο».
Συνεχίζοντας, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης στο άγχος τους να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν ψεύδη τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν. Έτσι, ενώ μιλούσαν για 150.000 συντάξεις χηρείας που πρέπει να αυξηθούν ο ίδιος ο ΕΦΚΑ τους διέψευσε παρουσιάζοντας τα στοιχεία για 57.522 συντάξεις».
Καταλήγει δε, λέγοντας ότι «η επίδειξη λίγης σοβαρότητας θα ήταν χρήσιμη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αν και κανείς δεν είναι αισιόδοξος για κάτι τέτοιο».
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442