Δύο χρόνια κοινής πορείας που σημαδεύτηκαν και με την κατάκτηση τριών τίτλων, τερματίζουν για ΑΕΚ και Βασίλη Ξανθόπουλο που δεν θα συνεχίσουν μαζί τη νέα χρονιά.
Η Ένωση με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως η συνεργασία των δύο δεν θα συνεχιστεί και ευχήθηκε στον Έλληνα γκαρντ ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του.
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Δύο χρόνια περάσαμε μαζί, αλλά μας φάνηκε σαν… αιώνας.
Ήταν τέτοιο το ταμπεραμέντο του και τέτοια η λεβεντοσύνη του, που άφησε βαρύ το αποτύπωμά του στη κοινή μας διαδρομή. Ήταν μία διαδρομή γεμάτη. Γεμάτη από συναισθήματα. Γεμάτη από εικόνες. Γεμάτη από τρόπαια.
Τρεις τίτλοι: Ένας παγκόσμιος, ένας ευρωπαϊκός και ένας ελληνικός, φέρουν και τη δική του ανεξίτηλη υπογραφή στην Ιστορία του ενδοξότερου συλλόγου Καλαθοσφαίρισης της χώρας.
Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν θα συνεχίσει στη «Βασίλισσα», αλλά η Οικογένεια της ΑΕΚ BC τον θεωρεί στο εξής παντοτινό μέλος της. Η ιδιοσυγκρασία του τον καθιστά άξιο πρεσβευτή των αρχών και των ιδεών της, ανεξάρτητα από τις επόμενες επιλογές του.
Η οικογένεια της ΑΕΚ BC εύχεται στο Βασίλη ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του».
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.