Πέντε tips για να φτιάχνετε τα πιο υγιεινά smoothies
Όταν φτιάχνονται σωστά είναι μια σούπερ υγιεινή λύση στις ξαφνικές λιγούρες που μας πιάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας
Τα smoothies αποτελούν ένα από τα πιο νόστιμα και χορταστικά σνακ. Όταν μάλιστα φτιάχνονται σωστά είναι μια σούπερ υγιεινή λύση στις ξαφνικές λιγούρες που μας πιάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανική επιλογή όταν θέλουμε κάτι απολαυστικό να μας δροσίσει, αφού μερικά φρούτα και μπόλικα παγάκια στο μπλέντερ είναι αρκετά για να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας smoothie.
Ωστόσο, πολλές φορές κάνουμε κάποια λάθη κατά την παρασκευή του, με αποτέλεσμα να το φορτώνουμε με περιττές θερμίδες και να παύει να είναι ιδιαίτερα υγιεινό.
Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα φτιάχνουμε τα πιο υγιεινά smoothies.
- Αποφεύγουμε την προσθήκη γλυκαντικών. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιοριστούμε στη γλυκιά γεύση των φρούτων. Για έξτρα γλυκύτητα, μπορούμε να προσθέσουμε μπανάνα, μάνγκο, ανανά ή πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε μερικά λαχανικά. Για μία έξτρα δόση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, καλό είναι να προσθέτουμε ένα λαχανικό στο μπλέντερ, όπως σπανάκι, καρότα ή παντζάρια.
- Αυξάνουμε την πρωτεΐνη. Προσθέτοντας τουλάχιστον ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη συστατικό, κάνουμε το smoothie μας πιο χορταστικό. Καλές επιλογές είναι το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί κότατζ, το silken τόφου, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια.
- Μένουμε μακριά από τους έτοιμους χυμούς φρούτων. Οι περισσότεροι χυμοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι καν «αληθινοί» χυμοί φρούτων. Αποτελούνται από νερό ανακατεμένο με κάποιο συμπυκνωμένο χυμό και μεγάλη ποσότητα προστιθέμενης ζάχαρης. Μάλιστα, οι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά τύπου κόλα.
- Υπολογίζουμε τις θερμίδες. Αν προσέχουμε το βάρος μας, καλό είναι να κάνουμε έναν γρήγορο υπολογισμό των θερμίδων που περιέχει το smoothie μας, ώστε να μην ξεπερνάει τις 200 θερμίδες όταν πρόκειται για σνακ.
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442