«Άστοχο» χαρακτήρισε ο Αντώνης Νικοπολίδης ένα συγκεκριμένο απόσπασμα των δηλώσεων που είχε κάνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά την ήττα της Εθνικής από την Αρμενία στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Euro 2020.
Ο Νικοπολίδης εξήγησε ακόμη γιατί αποχωρεί από την Εθνική Ελπίδων.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στον ΣΠΟΡ FM:
Για την αποχώρησή του από την Εθνική Ελπίδων: «Καταρχάς, δεν παραιτήθηκα. Μίλησα με τον Άγγελο Μπασινά και του είπα ότι δεν θέλω να ανανεώσω το συμβόλαιό μου που ολοκληρώνεται τώρα. Θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό. Να κάνω κάτι πιο επαγγελματικό, να είμαι σε μια ομάδα. Θέλω την καθημερινότητα μιας ομάδας. Ποτέ δεν θα μπορούσα να παραιτηθώ από την Εθνική ομάδα. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η εισήγηση του τεχνικού διευθυντή. Ήθελα να πάρω την ευκαιρία και να δοκιμάσω τις δυνάμεις του. Οι Εθνικές ομάδες θα πρέπει να δίνουν την ευκαιρία σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να είναι προθάλαμος, όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για νέους προπονητές. Είμαι 30 χρόνια στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δεν φοβάμαι, θέλω να δοκιμάζω πράγματα. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία και δεν κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτό που θέλω είναι να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου».
Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας: «Όταν σου ζητήσει η Εθνική ομάδα να την αναλάβεις, δεν μπορείς να αρνηθείς. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Αν μου ζητήσουν να αναλάβω την Εθνική ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της, θα το έκανα. Πρέπει να ληφθούν γρήγορες αποφάσεις. Είναι σημαντικό να φτάσουμε μέχρι τέλους γιατί έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στο EURO. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία σχετικά με τον προπονητή που θα έχουμε στο επόμενο ματς. Μόνο κακό κάνει αυτό στην ομάδα».
Για τις ήττες από Ιταλία, Αρμενία και τα όσα ακολούθησαν: «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά μας με την Ιταλία. Αυτό που με προβλημάτισε είναι τα όσα ακολούθησαν μετά την ήττα από την Αρμενία. Καλά έκανε αρχικά ο Παπασταθόπουλος που μίλησε ως αρχηγός, αλλά δεν ήταν σωστό να πει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για πρόκριση. Δεν μπορείς να πετάς λευκή πετσέτα. Μπορείς να πεις τη γνώμη σου στους υπεύθυνους, αλλά όχι να το πεις δημόσια. Ήταν άστοχο αυτό που έκανε, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.