Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακλόνητος ο Άγγελος, τον στηρίζει ο Ιβάν

Ακλόνητος ο Άγγελος, τον στηρίζει ο Ιβάν

Ο Ιβάν Σαββίδης το πήρε απάνω του. Στηρίζει τον Αναστασιάδη κι ο Αγγελος συνεχίζει κανονικά στην εθνική ομάδα. Ο Βασίλης Δεκάρικος έχει το ρεπορτάζ.

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Επιλογή του Ιβάν Σαββίδη είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Αν είναι να απομακρυνθεί από την εθνική ομάδα, αυτός θα το αποφασίσει.

Ουδείς άλλος. Αυτός που τον προσέλαβε, αυτός θα τον απολύσει. Κι ο Ιβάν Σαββίδης τον στηρίζει. Μέχρι τέλους. Παρά τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ομάδα, σε αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Κι από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης εξακολουθεί να τον πιστεύει και να τον στηρίζει, είναι ακλόνητος. Τουλάχιστον μέχρι τα δύο επόμενα παιχνίδια (εκτός έδρας με Φινλανδία στις 5 Σεπτεμβρίου και Ιταλία 12 Οκτωβρίου), ο Αναστασιάδης θα παραμείνει ομοσπονδιακός προπονητής.

Κανένας Γραμμένος και κανένα ΔΣ της ΕΠΟ δεν επέλεξαν τον Αναστασιάδη για το πάγκο της εθνικής ομάδας. Η επιλογή ήταν 100% του αφεντικού του ΠΑΟΚ. Ο Αναστασιάδης μπορεί να απέτυχε στη θητεία του στο δικέφαλο του βορρά τη σεζόν 2014-15, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δύο άνδρες να διατηρούν μία εξαιρετική προσωπική σχέση. Ο Σαββίδης εκτιμάει τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Αναστασιάδη, συζητάει μαζί του κι ακούει τη γνώμη του. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε ακουστεί ότι θα προσληφθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως σύμβουλος του προέδρου. Ο Αναστασιάδης ωστόσο έχει μέσα του το σαράκι της προπονητικής. Ύστερα ένα σύντομο και ταραχώδες πέρασμα το 2016 στο πάγκο της Λάρισας, του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία.

Ο Σκίμπε δεν ξεκινάει καλά στα παιχνίδια του Nations League και η εντολή έρχεται από τον Ιβάν. «Διώξτε τον και πάρτε τον Άγγελο». Ο Γραμμένος την εκτελεί πάραυτα. Στην ΕΠΟ πληρώνουν την αποζημίωση του Γερμανού προπονητή και προσλαμβάνουν τον Αναστασιάδη. Λεφτά υπάρχουν. Ενώ το κασέ του στις ομάδες που δουλεύει (Λάρισα, Πλατανιάς κλπ.) είναι στις 50- 60.000, στην εθνική του προσφέρουν απλόχερα συμβόλαιο 250.000. Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά. Η εθνική δε βλέπεται, χάνει με κάτω τα χέρια από Ιταλία-Αρμενία, τα αποδυτήρια βράζουν. Ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος διαχωρίζει τη θέση του και τίθεται εκτός ομάδας. Με το ένα πόδι εκτός εθνικής είναι κι ο Κώστας Μανωλάς, ενώ έχει τελειώσει κι ο Τοροσίδης.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Άγγελος μετράει μέρες. Με πιθανό αντικαταστάτη έναν εκ των Ουζουνίδη, Δέλλα, Χιμένεθ. Εις μάτην όμως. Ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει τους προπονητές. Κι όπως τους στηρίζει στον ΠΑΟΚ (με εξαίρεση τον Στανόγιεβιτς) έτσι στηρίζει και τον Αναστασιάδη στην εθνική ομάδα. Πιστεύει στις ικανότητές του κι ότι μπορεί να αναστρέψει τη κατάσταση. Κι από τη στιγμή που ο Ιβάν το έχει πάρει πάνω του, ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ακλόνητος. Οι μέρες θα περάσουν, το θέμα της εθνικής θα έρθει σε δεύτερη μοίρα θα ξεχαστεί. Ήδη από το πρωί της Πέμπτης δεν υπάρχει καμιά σχετική ειδησεογραφία. Ο Αναστασιάδης συνεχίζει κανονικά. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024