Με 100αρα και… σκούπα το 38ο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός έκανε πάλι επίδειξη δύναμης απέναντι στον Προμηθέα (111-77), σκούπισε με 3-0 νίκες τους Πατρινούς και κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του
Το παλμαρέ του εμπλούτισε ο Παναθηναϊκός κατακτώντας το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο μπάσκετ.
Οι Πράσινοι έκαναν πάλι επίδειξη δύναμης απέναντι στον Προμηθέα (111-77) και… σκούπισαν με 3-0 νίκες τους Πατρινούς στη σειρά των τελικών φτάνοντας παράλληλα και στο νταμπλ για τη σεζόν 2018-19.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι να τελειώσουν τη δουλειά όσο πιο νωρίς μπορούσαν και δεν άφηνα κανένα περιθώριο στον Προμηθέα για να αντιδράσει.
Με πολλή πίεση πάνω στη μπάλα, με γρήγορες επιθέσεις και τον Καλάθη να μοιράζει ασίστ (είχε 9 στο ημίχρονο) προηγήθηκαν με 35-8 στο 11’ και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους.
Από την άλλη πλευρά οι «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά ουσιαστικά είχαν… πάρει απόφαση πως δεν μπορούν να κοντράρουν τον αντίπαλό τους. Εκαναν πολλά λάθη, έμπαιναν νωχελικά στις φάσεις, σούταραν φοβισμένα με συνέπεια να γίνουν εύκολη λεία για τους γηπεδούχους.
Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει με… γεωμετρική πρόοδο και να φτάνει στους 25 πόντους (55-30 στο 18’) με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 62-34 με το τέλος του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχοντας την διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους δεν συνάντησε καμία δυσκολία από τον Προμηθέα, που είχε αποδεχθεί τη… μοίρα του. Ετσι οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε θεαματικές φάσεις με τις άμυνες να έχουν χαλαρώσει και τους παίκτες να καρφώνουν, να σουτάρουν και τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 111-77 .
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, αφού οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά πήραν μεγάλη διαφορά.
Τα δεκάλεπτα: 31-8, 62-34, 86-53, 111-77

- Εξαιρετικός Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντε μινόρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Miami Open
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/3): Δράση με Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο μπάσκετ γυναικών και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Ιταλία: «Αυτά δεν θέλουν οι διαιτητές σχετικά με το VAR»
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
- Λειψία – Χοφενχάιμ 5-0: Παράσταση για ένα ρόλο
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (pic)
- Αταμάν: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442