300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 6 κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μέτριο ροδάκινο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους 2 βερίκοκα κομμένα σε μικρούς κύβους 2 μούσμουλα κομμένα σε μικρούς κύβους 1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρούς κύβους 6-8 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο Φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο, για το γαρνίρισμα Για το σιρόπι μαστίχας 485 ml νερό 200 γρ. ζάχαρη Χυμός από ένα μέτριο πορτοκάλι 1 γεμάτο κ.γ. σκόνη μαστίχας
Διαδικασία
Σιρόπι μαστίχας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει προτού το ανακατέψουμε με τα φρούτα. Σύνθεση Κόβουμε τα φρούτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ μαζί με τα φύλλα δυόσμου και 200 ml σιρόπι μαστίχας (το υπόλοιπο το φυλάμε για επόμενη φορά – διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο για αρκετές ημέρες). Μοιράζουμε το γιαούρτι σε δύο μπολ, στο καθένα τους προσθέτουμε από μισή φρουτοσαλάτα και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.