Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπερνάρ Αρνό VS Φρανσουά Πινό

Μπερνάρ Αρνό VS Φρανσουά Πινό

Οι δύο «πυλώνες» της γαλλικής επιχειρηματικότητας «τρέφονται» από την ανταγωνιστική τους σχέση. Η Notre-Dame τούς ευγνωμονεί.

Ο Μπερνάρ Αρνό, τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και γνωστός και ως «ο λύκος με το κασμιρένιο παλτό», ξεκίνησε το εντυπωσιακό του ταξίδι στη βιομηχανία της haute couture στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν εξαγόρασε έναντι περίπου 15 εκατ. δολαρίων τον οίκο Christian Dior. Σήμερα, στα 70 του χρόνια, ο δαιμόνιος επενδυτής ηγείται της μεγαλύτερης επιχείρησης στην κατασκευή και εμπορία επώνυμων ειδών πολυτελείας, της Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), με προσωπική περιουσία που φτάνει τα 88,5 δισ. δολάρια.

Ο 82χρονος Φρανσουά Πινό είναι επίτιμος πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Kering. Η εταιρεία του ιδρύθηκε το 1963 ως Pinault SA και είχε ως αρχική της δραστηριότητα τις κατασκευές. Ο Πινό ξεκίνησε από το λιανεμπόριο με τα καταστήματα Printemps και Fnac (εξ ου και η μετονομασία του ομίλου σε Pinault-Printemps-Redoute και PPR). Τις επιχειρήσεις του ομίλου Kering τρέχει σήμερα ένα από τα τρία παιδιά του Πινό, ο 56χρονος σήμερα Φρανσουά-Ανρί, και η περιουσία της οικογένειας Πινό σύμφωνα με το επιχειρηματικό περιοδικό «Forbes» ανέρχεται σε 33,2 δισ. δολάρια.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Ζάχος Μουλίνος περιγράφει το χρονικό μιας επιχειρηματικής κόντρας που κρατάει χρόνια και πρόσφατα αποδείχθηκε σωτήρια για την τύχη της Παναγίας των Παρισίων. Οι δύο ανταγωνιστές στον κόσμο της πολυτέλειας δώρισαν συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του ναού που σώθηκε την τελευταία στιγμή από ολική καταστροφή τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής», εκτάκτως το Σάββατο

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024