Οριστικά με 32 ομάδες το Μουντιάλ του 2022
Η FIFA αποφάσισε να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ με 32 ομάδες, καθώς το σχέδιο των 48 εθνικών απορρίφθηκε
Τα σχέδια του προέδρου της FIFA, Tζάνι Ινφαντίνο, για 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ «ναυάγησαν» λόγω των πολιτικών διαφορών της διοργανώτριας χώρας με τις γειτονικές.
Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι 32. Ότι ισχύει μέχρι σήμερα δηλαδή. Οι πολιτικές και οικονομικές διαφορές της διοργανώτριας χώρας με τις γειτονικές της (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ) είναι ο λόγος που εγκαταλείφθηκε η ιδέα των 48 ομάδων στην τελική φάση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, η οποία θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFA:
«Βάσει συμπερασμάτων από την έρευνα που έκανε η FIFA, η παγκόσμια ομοσπονδία και το Κατάρ εξέτασαν τις δυνατότητες αύξησης των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 με τη σύμπραξη γειτονικών χωρών. Μετά από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων, μαζί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως με τις υπάρχουσες συνθήκες τέτοια πρόταση δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή τώρα.
Η FIFA και το Κατάρ εξέτασαν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες μειώνοντας τις προϋποθέσεις, αλλά λόγω του προχωρημένου σταδίου προετοιμασίας και της ανάγκης για ακριβή επίδραση στον προϋπολογισμό της διοργανώτριας χώρας, δεν θα μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση πριν την προθεσμία του Ιουνίου.
Συνεπώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά αποφασιστεί με 32 ομάδες και δεν θα εξεταστεί κάποια διαφορετική πρόταση στο συνέδριο της FIFA στις 5 Ιουνίου».
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- Τα εισιτήρια που έχουν πάρει οι ομάδες για το Final Four – Κόκκινο το ΟΑΚΑ
- NBA: Αδιανόητη παράσταση του Γουεμπανιάμα, break στην Οκλαχόμα και 1-0 οι Σπερς σε ένα απίθανο ματς (vids, pics)
- Πάει Μουντιάλ ο Νειμάρ: Ο Αντσελότι τον κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας (pic)
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Τούρκογλου: «Tην τελευταία 8ετία, το τρόπαιο της Euroleague έχει έρθει 4 φορές στην Τουρκία»
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442