Η μεγάλη αλλαγή στο Ε3 – Τι πρέπει να προσέξετε
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν φέτος όσοι δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς το έντυπο Ε3 που θα κληθούν να συμπληρώσουν έχει σημαντικές αλλαγές.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν φέτος όσοι δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς το έντυπο Ε3 που θα κληθούν να συμπληρώσουν έχει σημαντικές αλλαγές.
Με τις νέες φορολογικές δηλώσεις οι περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι που κάνουν δήλωση Ε3 καλούνται φέτος να κατηγοριοποιούν τα έσοδα ανά κωδικό αριθμό δραστηριότητας, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, αναλυτικά τις δαπάνες.
Μεταξύ άλλων, τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, την τηλεφωνική σύνδεση θα αναγράφονται ξεχωριστά από τα έξοδα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, καθώς και τις λεγόμενες «παροχές σε είδος».
Επιπλέον, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στην εφορία τα τιμολόγια -και την αξία τους- που «κόπηκαν» από εταιρείες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους.
Τους κωδικούς, τους είχαν δει και πέρυσι οι επαγγελματίες.
Επίσης θα δοθεί προσοχή ε άλλους δύο νέους υποπίνακες:
- Στον νέο υποπίνακα με κωδικό 051: Πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά στοιχεία για τις «ελεγχόμενες αλλοδαπές επιχειρήσεις (ΕΑΕ)» του άρθρου 66 του ν. 4172/2013.
- Στον νέο υποπίνακα Θ’: νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε ομίλους πολυεθνικών επιχειρήσεων και για τα οποία υφίσταται υποχρέωση θα έχουν υποχρέωση υποβολής έκθεσης ανά χώρα, για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών για θέματα φορολογίας.
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
- Σε πόσες μέρες γίνεται η έκδοση των συντάξεων – Η προϋπόθεση για σύνταξη-εξπρές
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442