Από τους πιο ιδιαίτερους χορογράφους της ελληνικής σκηνής, ο Κώστας Τσιούκας προσκαλεί στη σκηνή μια ομάδα από μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, βοηθούς σκηνοθέτη, ταλαντούχα παιδιά και κυρίες της διπλανής πόρτας για να γιορτάσουν την επιστροφή στην πιο καθαρή μορφή χορού: στον χορό που εκφράζει αυτό που συμβαίνει τώρα.
Η παράσταση είναι μια διαδοχή περίπου είκοσι πρωτότυπων πολυθεματικών χορών. Οι δημιουργικές αφορμές αυτών των χορών είναι καθημερινές, τόσο μικρές όσο και μεγάλες. Οι χοροί αυτοί διαφέρουν σε διάρκεια (από 5 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά) και είναι είτε ατομικοί είτε ομαδικοί. Η μουσική υπόκρουση είναι γραμμένη από διαφορετικούς μουσικούς εξαρτώμενη όμως πάντα από τον σκοπό του συγκεκριμένου κάθε φορά χορού.
Σημείωμα του δημιουργού
“Η δομή της παράστασης έχει ένα πολύ αυστηρό και συγκεκριμένο χαρακτήρα, κλασσικό ως επί το πλείστον, έτσι ώστε η ελευθερία να είναι το ζητούμενο στο περιεχόμενο, στο τί είναι ο κάθε χορός δηλαδή και πώς χορεύεται. Ο στόχος είναι να γίνει μια παράταξη μη υπαρκτών έως τώρα χορευτικών συνθέσεων που εμπνέονται όμως από τις υπαρκτές και παίρνουν ως δεδομένο ότι ο κάθε χορός, νέος ή παλιός πρέπει να έχει ως λόγο ύπαρξης μια πραγματική ανθρώπινη ανάγκη, κατάσταση, συναίσθημα, στιγμή ή σκέψη. Όπως αντίστοιχα δημιουργήθηκαν χοροί του παρελθόντος για τον γάμο, την πίστη, την συγκομιδή ή την βροχή έτσι και τώρα δημιουργούνται νέοι φολκ χοροί για άλλους λόγους, διαφορετικού βάρους και ποιότητας. Η περιγραφή λοιπόν αυτών των νέων χορών θα δίνει την αίσθηση επίδειξης. Η αυστηρότητα του πλαισίου σε συνδυασμό με την ελευθερία του συναισθήματος των χορευτών θα κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στο αληθινό συναίσθημα και στην αναπαραγωγή αυτού.” — Κώστας Τσιούκας
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας