Άλλη… Μίλαν με τον (αφιονισμένο) Πιόντεκ, 3-0 την Έμπολι
Με... συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε το εμπόδιο της Έμπολι η Μίλαν (3-0) και διεύρυνε το αήττητο σερί της στους οκτώ αγώνες. Σκόραρε ξανά ο αφιονισμένος Πιόντεκ
Αέρας… αλλαγής φυσάει στο Μιλάνο τις τελευταίες αγωνιστικές, με τους Ροσονέρι να αγνοούν την λέξη ήττα από τις 22/12 στο πρωτάθλημα και από τις…16/01 γενικά (ηττήθηκαν 1-0 από τη Γιουβέντους στο ιταλικό σούπερ καπ).
Ο ασταμάτητος Κρίστοφ Πιόντεκ βρήκε δίχτυα ξανά, όπως και οι Κεσιέ και Καστιγέχο, με τους Μιλανέζους να επικρατούν 3-0 της Έμπολι στο Σαν Σίρο και να συμπληρώνουν οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός που μεταπήδησε από τη Τζένοα στη Μίλαν έχει πέν τε γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε σκοράρει δις και κατά της Νάπολι στο Κύπελλο…
Σε ότι αφορά το παιχνίδι της Παρασκευής 22/2 (25η αγωνιστική Serie A) οι Ροσονέρι έμειναν στο μηδέν στο πρώτο μέρος κόντρα στην Έμπολι, όμως στην επανάληψη χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φτάσουν στο ασφαλές 2-0.
Το σκορ άνοιξε στο 49′ ο Πιόντεκ βάζοντας το 7ο γκολ του σε 6 παιχνίδια με την ροσονέρα φανέλα, για να «γράψει» το 2-0 ο Κεσιέ στο 51′. Στο 67ο λεπτό, ο Καστιγέχο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που ανεβάζει την Μίλαν στους 45 βαθμούς στο -1 από την τρίτη στη βαθμολογία Ίντερ, που αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας τη Φιορεντίνα.
Δύο ακυρωθέντα γκολ είχε η ομάδα του Γκατούζο, που ευχαρίστησε τον κόσμο της με την παράστασή της στο γρασίδι του Μεάτσα και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Κόντι, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσί, Μπακαγιόκο (80′ Μπίλια), Πακετά (69′ Μπορίνι), Καστιγέχο, Πιόντεκ (69′ Κουτρόνε), Τσαλχάνογλου.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Μετά τη νίκη επί της Ιταλίας στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έφτασε τα 16 μετάλλια σε επίσημες διοργανώσεις. Αναλυτικά τα μετάλλια της «γαλανόλευκης».
Η Εθνική Ελλάδας διέλυσε 15-8 την Ιταλία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών της Πορτογαλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Με ανάρτησή του ο γνωστός αναλυτής του NBA Σαμς Σαράνια γνωστοποίησε ότι οι Μιλγουόκι Μπας ξεκαθάρισαν πως δεν προτίθενται να παραχωρήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τη δεδομένη μεταγραφική περίοδο.