Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To νέο μονοθέσιο της Red Bull με κινητήρα Honda

To νέο μονοθέσιο της Red Bull με κινητήρα Honda

Η RB15 η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της εμφάνισή με προσωρινή περιβολή κατά την προσφιλή συνήθεια της ομάδας, σηματοδοτεί το τέλος της νικηφόρας συνεργασίας της Red Bull με την Renault, την θέση της οποίας παίρνει πλέον η Honda ως προμηθευτής κινητήρων για την πρώην πρωταθλήτρια.

H Red Bull Racing αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο, RB15, το οποίο, σύμφωνα με τις συνήθειες της ομάδας, δεν αποκαλύπτει ακόμα τα αγωνιστικά του χρώματα, αλλά ένα προσωρινό “one-off” χρωματισμό που θα διατηρηθεί καθ΄όλη τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών.

Η σημαντικότερη αλλαγή ωστόσο στην περίπτωση του μονοθεσίου της Red Bull είναι ο εξοπλισμός της RB15 με την μονάδα ισχύος της Honda, καθώς η ομάδα του Milton Keynes δεν χρησιμοποιεί πλέον κινητήρες της Renault, οι οποίοι κατά το παρελθόν της απέφεραν τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Έτσι, πλην της διχρωμίας μαύρου κόκκινου της RB15, την θέση του λογότυπου της Renault έχει πάρει αυτό της Honda που συνυπάρχει με το λογότυπο της Tag Heuer η οποία παρά την αλλαγή στον προμηθευτή κινητήρα, εξακολουθεί να υποστηρίζει την Red Bull, αλλά και αυτά της Aston Martin στο εξωτερικό του κόκπιτ και στην αεροδυναμική πτέρυγα.

Εκτός από τη διακοπή συνεργασίας της με τη Renault, η Red Bull προσθέτει στο οδηγικό team και τoν, προερχόμενο από την Toro Rosso, Pierre Gasly που αντικαθιστά τον Daniel Ricciardo, και μαζί με το Max Verstappen, που πλέον αναλαμβάνει τον «ηγετικό» ρόλο στο ρόστερ, θα αναλάβουν να οδηγήσουν τις RB15, ευελπιστώντας σε μια καλύτερη διεκδίκηση έναντι των Mercedes και Ferrari.

Η RB15 πραγματοποιεί τα πρώτα της χιλιόμετρα στο Silverstone, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Milton Keynes όπου βρίσκεται η έδρα της ομάδας με τον Max Verstappen να δηλώνει ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για την εκκίνηση της νέας σεζόν.

Παρ΄όλα αυτά, όπως σημείωσε ο ίδιος σε video που έδωσε στη δημοσιότητα η Red Bull πριν την αποκάλυψη του μονοθεσίου, «θεωρώ ότι πριν το εναρκτήριο GP στην Αυστραλία, δεν μπορείς να θέσεις στόχους. Στην F1 όλα έχουν να κάνουν με αυτό που έχεις στα χέρια σου. Έτσι, προτιμώ να είμαι χαλαρός χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Ωστόσο, στην F1 είσαι τόσο εξαρτημένος από το μονοθέσιο που έχεις στα χέρια σου που θα πρέπει απλά περιμένετε».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024