Διαδήλωση της δεξιάς και της ακροδεξιάς την Κυριακή κατά του Σάντσεθ
Οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (PP), οι φιλελεύθεροι του Ciudadanos και οι ακροδεξιοί του Vox απηύθυναν κάλεσμα σήμερα το πρωί προς τους υποστηρικτές τους
Η ισπανική δεξιά και ακροδεξιά θα διαδηλώσουν μαζί για πρώτη φορά την Κυριακή στη Μαδρίτη εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της χώρας Πέδρο Σάντσεθ, τον οποίο κατηγορούν για «εσχάτη προδοσία» λόγω του διαλόγου του με τους Καταλανούς αυτονομιστές.
Οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (PP), οι φιλελεύθεροι του Ciudadanos και οι ακροδεξιοί του Vox απηύθυναν κάλεσμα σήμερα το πρωί προς τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι στη Plaza Colon, δύο ημέρες πριν από την έναρξη, την Τρίτη, της ιστορικής δίκης 12 αυτονομιστών ηγετών για τον ρόλο τους στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας.
Ο πρόεδρος του PP Πάμπλο Κασάδο χαρακτήρισε τον Πέδρο Σάντσεθ «παράνομο πρόεδρο» και «τον μεγαλύτερο προδότη στη δημοκρατική ιστορία της Ισπανίας», κατηγορώντας τον για «εσχάτη προδοσία» προς τη χώρα.
Ο Πέδρο Σάντσεθ «αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό κι ότι είναι ικανός για τα χειρότερα: τον τεμαχισμό της Ισπανίας» επισήμανε από την πλευρά του ο Αλμπέρτ Ριβέρα, ο επικεφαλής του Ciudadanos, καλώντας υπέρ της «δημιουργίας ενός μετώπου των πολιτών στους δρόμους».
«Πρέπει να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση των προδοτών, που είναι όμηρος των πραξικοπηματιών» ήταν το tweet που ανήρτησε ο πρώτος στην ιεραρχία του ακροδεξιού Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ.
Στο στόχαστρο των επικριτών του επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης βρίσκεται η απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την παρουσία, την οποία ζήτησαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας, ενός ανεξάρτητου «εισηγητή» που θα αναλάβει να διευκολύνει τη διεξαγωγή ενός διαλόγου στο μέλλον μεταξύ των καταλανικών πολιτικών κομμάτων. Την απόφαση αυτή καταδίκασε η δεξιά, σύμφωνα με την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέκυψαν μία ακόμη φορά στον «εκβιασμό» των αυτονομιστών.
- Ρίγος Συγκίνησης για τη Μεγαλειώδη 200ή Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου
- Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442