Από τύχη γλύτωσαν περίπου 60 άνθρωποι σε ένα χωριό των αυστριακών Άλπεων όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δύο κτίρια, ανάμεσά τους ένα ξενοδοχείο, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές, χωρίς, ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς.
«Από τύχη, η χιονοστιβάδα δεν προκλήθηκε τέσσερις ώρες νωρίτερα, όταν όλοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου βρίσκονται στο εστιατόριο» δήλωσε ο Χέριμπερτ Άισλ, ένας διασώστης στο Ραμσάου αμ Νταχστάιν, το χωριό που επλήγη από τη χιονοστιβάδα.
«Το εστιατόριο κατακλύστηκε από χιόνι, το ύψος του οποίου έφθασε το ένα μέτρο», περιέγραψε ο διασώστης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Η χιονοστιβάδα σχηματίστηκε γύρω στη 01:00 το πρωί τοπική ώρα και κατέστρεψε επίσης ένα σπίτι στο χωριό Ραμσάου, το οποίο βρίσκεται στο κρατίδιο της Στυρίας (κεντρική Αυστρία). Τζάμια θρυμματίστηκαν από την ορμή του χιονιού, το οποίο αναποδογύρισε επίσης σταθμευμένα οχήματα.
«Η χιονοστιβάδα ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεών μας» εξήγησε ο Άισλ, την ώρα που πολλές περιοχές των αυστριακών Άλπεων έχουν τεθεί, εδώ και 10 ημέρες, σε συναγερμό, δεδομένων των σφοδρών χιονοπτώσεων, που σημειώνονται στη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας