Τα δεδομένα για τις κληρώσεις σε Champions και Europa League
Η φάση των ομίλων σε Champions και Europa League ολοκληρώθηκε, το παζλ των ομάδων που προκρίθηκαν συμπληρώθηκε. Ποιοι είναι οι ισχυροί, ποιοι οι περιορισμοί και πότε θα διενεργηθούν οι κληρώσεις
Τα παιχνίδια των ομίλων σε Champions League και Europa League ολοκληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα και συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων που θα συνεχίσουν στη νοκ-άουτ φάση των δύο διοργανώσεων.
Συνολικά οι σύλλογοι που πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση σε Champions League και Europa είναι 48, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, με την επική πρόκριση που πήρε χθες το βράδυ απέναντι στη Μίλαν στο Καραϊσκάκη με 3-1.
Οι ερυθρόλευκοι θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσουν μετά τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη, καθώς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποχαιρέτησαν με απογοητευτικό τρόπο την Ευρώπη.
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι «μαύρες γάτες» νίκησαν τις «καρακάξες» (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού βορρά και η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο για να… πικάρει την μεγάλη της αντίπαλο