Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLA 2019: Σε γκρο πλαν

Mercedes-Benz CLA 2019: Σε γκρο πλαν

Η κομψότερη ίσως εκδοχή αμαξώματος των «μικρών» της Mercedes-Benz δίνει τα διαπιστευτήρια της νέας γενιάς της η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στους επόμενους μήνες.

To κομψό compact τετράθυρο coupe της γερμανικής φίρμας πυκνώνει τις εμφανίσεις του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο ενώπιον του φωτογραφικού φακού, ενώ, αντιθέτως το καμουφλάζ που καλύπτει τις επιφάνειες της αραιώνει, αποτυπώνοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές της με την νέα A-Class Sedan από την οποία θα αντλήσει το σύνολο, σχεδόν, των τεχνολογικών και μη χαρακτηριστικών της.

Εξαίρεση φυσικά θα αποτελεί το αμάξωμα, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες εκτός από την προφανή διαφορά σε επίπεδο σχεδίασης και τις coupe προδιαγραφές της CLA, αναμένεται και μια διαφοροποίηση στις διαστάσεις καθώς η CLA θα αυξήσει οριακά το μήκος της προς όφελος μιας πιο επιβλητικής παρουσίας.

Διαφορετική δείχνει και η αισθητική των φωτιστικών σωμάτων με αυτά της CLA να υιοθετούν μια πιο αιχμηρή σχεδίαση ενώ οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz αναμένεται να προχωρήσουν σε μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων ανάλογου ύφους που θα αναλάβουν να δώσουν ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο τετράθυρο coupe.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία και το εσωτερικό αναμένεται να είναι σχεδόν όμοια με αυτό της A-Class Sedan, καθώς η CLA θα «κληρονομήσει» από το μικρότερο Sedan των Γερμανών, κινητήρες, κιβώτια και φυσικά το τεχνολογικά ενσυνείδητο και πολυτελές εσωτερικό με κυρίαρχο το ευφυές σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του νέου infotainment ΜΒUX.

Οι κοινές τεχνολογικές προδιαγραφές συνεπάγονται επίσης ότι η CLA θα εντάξει στην γκάμα της και μια εισαγωγική AMG έκδοση με τα διακριτικά «35» η οποία και στη δική της περίπτωση αναμένεται να προσφέρει ισχύ 306 ίππων από τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και τετρακίνηση.

Φυσικά, επικεφαλής της γκάμας θα τεθεί και πάλι η έκδοση CLA 45 AMG, για την οποία, με δεδομένο ότι η αντίστοιχη εκδοχή της A-Class δεν έχει παρουσιαστεί, επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφέρει απόδοση που θα ξεπερνά τους 400 ίππους και διαθέτει σύστημα τετρακίνησης που θα επιτρέπει το drift.

Επίσης, όπως απέδειξαν αντίστοιχες κατασκοπικές λήψεις, η CLA δεν θα στερηθεί στη νέα γενιά της την εκκεντρικής πρακτικότητας έκδοση αμαξώματος Shooting Brake η οποία βρίσκεται ήδη σε δοκιμές εξέλιξης.

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα της νέας γενιάς του τετράθυρου coupe, όπως αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα της γερμανικής φίρμας, θα λανσαριστεί στα μέσα της χρονιάς κάτι που σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί είτε στο επικείμενο Motor Show του Los Angeles, στα τέλη Νοεμβρίου είτε, το αργότερο, στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024