Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O

O «χάρτης» αφίξεων της Mercedes-Benz για το 2019

Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα αφίξεων για το 2019 το οποίο εκτός από τις ήδη γνωστές GLE, B-Class και την ηλεκτροκίνητη EQC, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη νέα γενιά των CLA και CLA shooting brake, την προδιαγεγραμμένα ως πολυτελέστερη νέα GLS αλλά και την πολυαναμενόμενη νέα compact SUV πρόταση των Γερμανών, GLB.

Σχεδόν αθόρυβα, κάπου ανάμεσα στις σελίδες που αφορούν τα οικονομικά της αποτελέσματα και τις επιδόσεις πωλήσεων για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, η γερμανική φίρμα «έκρυψε» τον χάρτη των προϊοντικών αφίξεων για την τρέχουσα αλλά και την επόμενη χρονιά δίνοντας μια σαφή εικόνα της πληθωρικής ατζέντας που επιφυλάσσει η Mercedes-Benz -και- για το επόμενο διάστημα.

Mercedes-Benz GLB

Ξεκινώντας από το τέλος του προϊοντικού χρονοδιάγραμματος, είναι σαφές ότι αυτό που περιγράφεται ως το «όγδοο compact μοντέλο» της φίρμας το οποίο αναμένεται στα τέλη του 2019, είναι η νέα GLB, το νέο μικρομεσαίο SUV μοντέλο που θα τοποθετηθεί πάνω από την GLA, επενδύοντας σε μια σαφώς πιο περιπετειώδη εμφάνιση και υπόσταση η οποία θα αναλάβει να τη διαχωρίσει από το μικρότερο SUV μοντέλο των Γερμανών. Επίσης δεδομένης της απουσίας του τελευταίου από το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η GLA αναμένεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά της από το 2020.

Εκτός από τις ήδη γνωστές νέες B-Class και GLE οι οποίες παρουσιάστηκαν από την έκθεση του Παρισιού στις αρχές του μήνα και πρόκειται να διατεθούν από τις αρχές του 2019, εντός της επόμενης χρονιάς και συγκεκριμένα από τα μέσα της αναμένεται η νέα γενιά της CLA η οποία θα συνοδευτεί, λίγο αργότερα, και από την γνωστή εκκεντρικής σχεδίασης πρακτική shooting brake έκδοση, αμφότερες βασισμένες στην εξελιγμένη τεχνολογική υπόσταση που εισήγαγε η νέα A-Class και η οποία έως το τέλος του 2018 θα υποδεχτεί και την τετράθυρη εκδοχή της.

Mercedes-Benz GLC Coupe

Από τα μέσα του 2019, εκτός από το λανσάρισμα της ήδη γνωστής και αμιγώς ηλεκτροκίνητης EQC, στο SUV portfolio της Mercedes-Benz θα ενταχθούν και οι ανανεωμένες εκδοχές των GLC και GLC Coupe αλλά και η νέα γενιά της GLS η οποία όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα εντάξει στον εξοπλισμό της μια σειρά καινοτόμων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης μεταξύ των οποίων και ένα ενεργό σύστημα που βάσει δεδομένων από GPS και από αισθητήρες θα προσαρμόζει αναλόγως την ανάρτηση αλλά και την ταχύτητα του SUV στις στροφές, ενώ σημαντική θα είναι η αναβάθμιση και στον τομέα της πολυτέλειας.

Mercedes-Benz GLS

Εκτός από την παραπάνω πληθωρική προϊοντική αλληλουχία που αφορά τον πυρήνα της γερμανικής φίρμας, στις νέες αφίξεις που αναμένονται εντός του 2019 συγκαταλέγεται επίσης και η νέα V-Class η οποία αναμένεται να επιστρέψει ανανεωμένη το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενισχύοντας περαιτέρω τον πολυτελή της χαρακτήρα με τεχνολογικούς εξοπλιστικούς νεολογισμούς και συνολικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Στην κατηγορία των vans θα προστεθούν επίσης από το τέλος του έτους η ήδη γνωστή ηλεκτροκίνητη έκδοση eVito ενώ από τα τέλη του 2019, στο ηλεκτροκίνητο οπλoστάσιο της Mercedes-Benz θα ενταχθεί και το eSprinter.

Παράλληλα στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και το ανανεωμένο smart το οποίο απομένει να δούμε τι επιφυλάσσει εν όψει του πλήρους εξηλεκτρισμού της φίρμας από το 2020.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024