Η νέα γενιά της GLE πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση στο Παρίσι, επιφυλάσσοντας μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες και νεολογισμούς που υπόσχονται να την αναγάγουν σε ορόσημο για την κατηγορία της.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος καινοτομίας αναμένεται να κινηθούν και τα plug-in υβριδικά σχέδια που επιφυλάσσει η γερμανική φίρμα για το επιβλητικό νέο τους SUV το οποίο, επί του παρόντος διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Daimler AG και προσεχώς, επικεφαλής του ομίλου, Ola Kallenius «Η GLE θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που στην plug-in υβριδική του έκδοση θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP».

Αν και απέφυγε να διευκρινίσει κατά πόσο η plug-in υβριδική έκδοση της νέας GLE θα συνδυάζει κινητήρα βενζίνης ή diesel με ηλεκτρικό μοτέρ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα αποκαλυφθεί σύντομα», η επαλήθευση του παραπάνω μεγέθους σημαίνει ότι η plug-in υβριδική GLE θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα προσφέρει αντίστοιχη ηλεκτρική αυτονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί του παρόντος, η πλειονότητα των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χλμ. καθώς το συγκεκριμένο μέγεθος αποτελεί το ελάχιστο απαιτούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως εναλλακτικής τεχνολογίας οχήματα βάσει των νέων κανονισμών που ισχύουν για την πολυπληθή κινεζική αγορά.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο άφιξης της plug-in υβριδικής έκδοσης της GLE, η πρεμιέρα της αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 όπου η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να παρουσιάσει την νέα, τρίτη γενιά υβριδικών τεχνολογιών της η οποία θα συνδυαστεί με diesel κινητήρες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο