Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz B-Class 2019: Αθλητική πρακτικότητα

Mercedes-Benz B-Class 2019: Αθλητική πρακτικότητα

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε από τη διεθνή γαλλική έκθεση τη νέα γενιά της B-Class η οποία ακολουθεί την τεχνολογική και σχεδιαστική γραμμή που χάραξε η «πάνοπλη» A-Class, αποτελώντας επί της ουσίας το πρακτικότερο alter ego της.

Η νέα B-Class αποκαλύφθηκε από τη διεθνή γαλλική έκθεση του Παρισιού και δεν κρύβει τη συνάφειά της με την νέα γενιά του μικρότερου hatchback της Mercedes-Benz όπου και βασίζεται.

Όντας προσανατολισμένη σε περισσότερη πρακτικότητα, η νέα B-Class έχει βέβαια μεγαλύτερο ύψος, ωστόσο είναι εμφανής η εμμονή που επέδειξαν οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας να προσδώσουν στη σιλουέτα της περισσότερη κομψότητα από όση υπαγορεύει η πολυμορφική κατηγορία στην οποία ανήκει.

Σε αυτό συνηγορούν στοιχεία όπως οι εξαιρετικά κοντοί πρόβολοι στο πίσω τμήμα καθώς και η ελαφρώς κεκλιμένη προς τα πίσω γραμμή οροφής, ενώ σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της αισθητικής της στο παρελθόν ανήκουν οι πτυχώσεις στα πλευρικές επιφάνειές της και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, προς όφελος μιας πιο καθαρής σχεδίασης που μιμείται αυτήν της A-Class.

Με μεταξόνιο που διαμορφώνεται σε 2,729 μέτρα -δηλαδή κατά περίπου 3,0 εκατοστά μεγαλύτερο σε σχέση με της A-Class- η B-Class εγγυάται ανάλογη ευρυχωρία με την προκάτοχό της, με την έμφαση να έχει δοθεί, αυτή την φορά, στην άνεση των επιβατών ιδίως αυτών που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα καθώς η B-Class προσφέρει επιπλέον χώρο κατά πλάτος και καθ΄ύψος στο εσωτερικό της συνεπικουρούμενης της νέας διάταξης.

Σε επίπεδο πρακτικότητας, με την αναδίπλωση των καθισμάτων η χωρητικότητα διαμορφώνεται σε 1.540 λίτρα ενώ από τα μέσα του 2019 η B-Class θα διατεθεί με κυλιόμενα πίσω καθίσματα τα οποία με τη δυνατότητα μετακίνησης τους κατά 14 εκατοστά, διαμορφώνουν τον όγκο του χώρου αποσκευών από 455 έως και 705 λίτρα.

Ωστόσο τα σημαντικότερα νέα που αφορούν το εσωτερικό της νέας B-Class εντοπίζονται στο ταμπλό της όπου βρίσκεται το γνωστό από την A-Class σύστημα infotainment με τεχνητή νοημοσύνη, MBUX το οποίο, αναλόγως την έκδοση φιλοξενείται σε δύο οθόνες επτά ιντσών ή σε μία επτά ιντσών σε συνδυασμό με μία 10,25 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Στις ανώτερες εξοπλιστικές εκδόσεις μέσω του MBUX o οδηγός αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά προηγμένων λειτουργιών μεταξύ των οποίων όπως ο διαδραστικός φωνητικός έλεγχος, το σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας σε συνδυασμό με head-up display. Στα προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού ανήκει και το σύστημα Energizing το οποίο προσθέτει στα καθίσματα λειτουργίες μασάζ και κλιματισμού.

Εκτός από τις ευφυείς λειτουργίες του MBUX και τα gadgets που συνήθως ανήκουν σε μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλα, η B-Class επωφελείται και από σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ανάλογο αυτού της S-Class το οποίο επιτρέπει στο νέο μοντέλο να διαχειρίζεται ορισμένα σενάρια λειτουργώντας επιβοηθητικά στον οδηγό του, χαρακτηριστικό το οποίο υποστηρίζεται από μια ευρεία δέσμη ενεργών συστημάτων ασφαλείας και αποτελεί πρωτιά στην ιστορία του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η B-Class αντλεί από το οπλοστάσιο της A-Class χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι νέες αφίξεις όπως ο δίλιτρος diesel κινητήρας σε εκδοχές ισχύος 150 ή 190 ίππων σε συνδυασμό με το επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Στις διαθέσιμες επιλογές συγκαταλέγονται επίσης το μοτέρ του 1,5 λίτρου, ισχύος 116 ίππων της A-Class καθώς και ο κινητήρας βενζίνης 1,3 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 136 και 163 ίππων.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η Mercedes-Benz στην πορεία θα υπάρξουν νέες επιλογές συμπεριλαμβανομένων και τετρακίνητων εκδόσεων.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024