Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz A-Class Sedan: Αεροδυναμική κομψότητα σε 4 πόρτες

Mercedes-Benz A-Class Sedan: Αεροδυναμική κομψότητα σε 4 πόρτες

Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της τετράθυρης A-Class η οποία εκτός από την τεχνολογική υπεροπλία που της εξασφαλίζει η συγγένεια με την ήδη γνωστή πεντάθυρη έκδοση, αξιώνει και τον τίτλο του πιο αεροδυναμικού αυτοκινήτου ευρείας παραγωγής.

Η πρώτη τετράθυρη έκδοση στην ιστορία της μικρότερης Mercedes-Benz είναι γεγονός και μάλιστα ιδιαίτερα ελκυστικό με δεδομένο το συνδυασμό της τεχνολογικής υπεροπλίας που γνωρίσαμε από την πεντάθυρη έκδοση και τις αναλογίες ενός Sedan που διεκδικεί τον τίτλο του αεροδυναμικότερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Για την ακρίβεια, οι σχεδιαστές και οι αεροδυναμιστές της γερμανικής φίρμας, ανέμειξαν το γνώριμο σχεδιαστικό ιδίωμα της A-Class Hatchback με το σχήμα ενός Sedan που όμως συνεπικουρούμενων της χάραξης οροφής που παραπέμπει περισσότερο σε Coupe και μιας σειράς προσεκτικά σχεδιασμένων στοιχείων, εγγυάται αεροδυναμικό συντελεστή 0.22.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού, στο πίσω τμήμα, ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED σε μοτίβο Y όπως και στην ήδη γνωστή LWB έκδοση που παρουσιάστηκε στην Κίνα για την τοπική αγορά ενώ την εικόνα συμπληρώνουν ο κομψός προφυλακτήρας ο οποίος περιστοιχίζεται από δύο κάθετους αεραγωγούς και στο κάτω τμήμα του φιλοξενεί τις τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης.

Παρά το διαφορετικό τύπο αμαξώματος, η A-Class Sedan μοιράζεται το ίδιο μήκος μεταξονίου (2,729 μ.) με την μέχρι σήμερα γνωστή hatchback έκδοση, ενώ το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί μόλις κατά 1,8 εκατοστά. Παρά την οριακή διαφορά, o όγκος του πορτ μπαγκάζ της A-Class Sedan, έχει αυξηθεί κατά 50 λίτρα σε σχέση με της πεντάθυρης έκδοσης, ξεκινώντας από τα 420 λίτρα.

Αρχικά η τετράθυρη A-Class θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις κινητήρα, τις Α200 με τον turbo κινητήρα των 1,3 λίτρων ισχύος 16 ίππων και 250 Nm ροπής σε συνδυασμό με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων 7G DCT και την πετρελαιοκίνητη απόδοσης 116 ίππων και 260 Νm ροπής, σε συνδυασμό με το ίδιο κιβώτιο.

Όπως ισχύει για την πεντάθυρη έκδοση, έτσι και η A-Class Sedan, επωφελείται από το δίδυμο οθονών με διαγώνιο 7,0 ή προαιρετικά 10,25 ιντσών όπου φιλοξενούνται οι λειτουργίες του πίνακα οργάνων και κυρίως και του καινοτόμο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη MBUX.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης Intelligent Drive η οποία προέρχεται από την S-Class και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σύστημα αυτόνομης πέδησης, σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας καθώς και ενεργό cruise control το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης και τα εξελιγμένα συστήματα ραντάρ και καμερών που έχουν επεκτείνει την εμβέλειά τους στα 500 μέτρα.

Η τετράθυρη A-Class αναμένεται να κάνει την πρώτη της επίσημη δημόσια εμφάνιση στην προσεχή διεθνή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024