Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLA Shooting Brake: Σε νέα τεχνολογικά μονοπάτια

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake: Σε νέα τεχνολογικά μονοπάτια

Η πρακτικότερη έκδοση της νέας γενιάς της CLA, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό δίνοντας μια γεύση από τα πληθωρικά σχεδιαστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά της.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά της κομψότερης έκφανσης των «μικρών» της Mercedes-Benz στην πρακτικότερη εκδοχή της εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης, δίνοντας μια πρώτη εικόνα για όσα επιφυλάσσει η γερμανική φίρμα για το -κοντινό- μέλλον της.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα της Mercedes-Benz τοποθετεί την άφιξη της CLA στην τετράθυρη coupe εκδοχή της, την άνοιξη του 2019 ενώ η πρακτικότερη έκδοση θα ακολουθήσει ένα εξάμηνο μετά, το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς επιλέγοντας προφανώς ως ιδανικό “venue” για την πρεμιέρα της, την έκθεση της Φρανκφούρτης.

Μέχρι τότε, οι λήψεις του φωτογραφικού φακού, αρκούν για να αποδείξουν ότι η Mercedes-Benz θα μείνει πιστή στις εκκεντρικές σχεδιαστικές προδιαγραφές που ανέδειξαν την CLA Shooting Brake ως μια πρακτική έκδοση με την έντονη αίσθηση κομψότητας.

Αντιθέτως με τη σιλουέτα της η οποία θα διατηρήσει τις γνώριμες αναλογίες της αν και με κάποια αυξητική τάση στις διαστάσεις αμφότερων των εκδόσεων αμαξώματός της με δεδομένη την νέα προσθήκη της A-Class Sedan, η CLA θα είναι ριζικά διαφορετική στην αθέατη πλευρά της.

Αφετηρία και για την νέα CLA, θα αποτελέσει η αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική που φιλοξενεί την ήδη γνωστή νέα A-Class, ενώ όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, εκτός από τα μηχανικά μέρη που θα είναι κοινά με το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο, κοινή θα είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα εγγυηθεί –και- την τεχνολογική υπεροπλία της CLA.

Και στην περίπτωση των κομψότερων εκφάνσεων των compact μοντέλων της Mercedes-Benz, το στίγμα της τεχνολογικής ενσυνειδητότητας τους, θα αναλάβει να δώσει το infotainment, MBUX με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και επίκεντρο τις δύο ευμεγέθεις οθόνες ενώ το παρών θα δώσει και η ολοκληρωμένη δέσμη συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης και ασφάλειας.

Από την γκάμα της A-Class αναμένεται να προέλθουν και τα κινητήρα σύνολα που θα εφοδιάζουν την CLA, κάτι που σημαίνει, ότι εφαλτήριο θα αποτελεί ο τετρακύλινδρος κινητήρας του 1,3 λίτρου σε πλήθος εκδοχών ισχύος ενώ στην κορυφή των συμβατικών εκδόσεων της γκάμας θα βρεθούν δίλιτρα σύνολα, εφοδιάζοντας τις τετρακίνητες εκδόσεις.

Αντίστοιχη της A-Class αναμένεται να είναι και η προσέγγιση των εκδόσεων που φέρουν την υπογραφή του Affalterbach, με την CLA να συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά στις επιλογές της και μια νέα προσιτή έκδοση επιδόσεων με τα διακριτικά A 35 AMG στα πρότυπα της αντίστοιχης της A-Class η οποία θα επωφεληθεί από δίλιτρο turbo κινητήρα ισχύος 306 ίππων.

Από τις διαθέσιμες εκδόσεις, δεν θα λείψει φυσικά και η κορυφαία έκδοση CLA 45 AMG, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όπως θα ισχύσει και για την αντίστοιχη έκδοση της A-Class θα προσφέρει πάνω από 400 ίππους.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024