Φωτογραφίες: Automedia

H γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να εμπλουτίσει την γκάμα του εμβληματικού της sportscar με νέες ακόμα πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις όπως η προσανατολισμένη για επιδόσεις σε πίστα έκδοση GT R Clubsport ενώ απομένει και η κορυφαία R έκδοση για την AMG GT Roadster αλλά και η σειρά εκδόσεων Black Series.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ή μάλλον για την ακρίβεια όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες ενός μυστηριώδους λευκού coupe δοκιμαστικού πρωτότυπου, οι νέες αφίξεις στην γκάμα της AMG GT, δεν θα αφορούν μόνο την κορυφή της πυραμίδας αλλά και τη βάση όπου αναμένεται να προστεθεί μια νέα και πιο προσιτή έκδοση.

Μια προσεκτική παρατήρηση στο επίμαχο δοκιμαστικό πρωτότυπο, αποκαλύπτει ότι οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εκτός από τα τμήματα καμουφλάζ, έχουν μπει στον κόπο να καλύψουν με μαύρη ταινία το λογότυπο «V8 Biturbo» που παρεπιδημεί λίγο πίσω από τα φτερά του γερμανικού sportscar.

Αυτό σε συνδυασμό με τις απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες μιμούνται σχεδιαστικά τις εξατμίσεις των AMG εκδόσεων με τα διακριτικά 53, δείχνει να επιβεβαιώνει το σενάριο μιας νέας έκδοσης η οποία θα τοποθετηθεί στην βάση της γκάμας του γερμανικού sportscar καθιστώντας το αυτομάτως πιο προσιτό.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, στην αθέατη πλευρά της AMG GT 53 δεν πρόκειται να βρεθεί ο συνήθης διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει όλες τις coupe και roadster εκδόσεις του sportscar, αλλά, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ένας V6 3,0 λίτρων στα πρότυπα της τετράθυρης AMG GT 4 Door Coupe, με απόδοση που αναμένεται να φτάνει τους 435 ίππους αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη.

Επίσης μένει να αποδειχθεί κατά πόσο το Affalterbach σκοπεύει να ακολουθήσει ανάλογη συνταγή και για την roadster έκδοση του εγνωσμένου κύρους sportscar της.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης της έκδοσης που θα αποτελέσει το νέο σημείο εισόδου στην γκάμα της AMG GT στην coupe διαμόρφωσης της αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες, η προσεχής έκθεση του Los Angeles αναμένεται να αποσαφηνίσει ορισμένες από τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν το χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τα αποκαλυπτήρια της νέας entry-level έκδοση της AMG GT θα πραγματοποιηθούν εντός του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο