Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έγινε η πρώτη που φτάνει στο 5-0 φέτος και πλέον περιμένει να δει τι κάνει η Ρεάλ την Παρασκευή στο Κάουνας, απέναντι στη Ζαλγκίρις. Νίκες για Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα
Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (1/11) τα τέσσερα από τα συνολικά οκτώ ματς της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Φυσικά ξεχώρισε το μεγάλο ματς της Μόσχας ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να επικρατεί τελικά με 69-65.
Έτσι οι Ρώσοι συνέχισαν αήττητοι την πορεία τους πανηγυρίζοντας το 5Χ5, την ώρα που το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ υποχρεώθηκε στην 2η ήττα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Εξάλλου, έστω και δύσκολα, η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να λυγίσει τη Μπάγερν στην Κωνσταντινούπολη με το… οριακό 88-84. Στο 4-1 η ομάδα του Κώστα Σλούκα, με το συγκρότημα του Μονάχου να δείχνει βδομάδα με τη βδομάδα ότι διαθέτει ένα υπολογίσιμο σύνολο ικανό να κάνει ζημιές παντού.
Από εκεί και πέρα, καταιγιστική ήταν η Μπασκόνια που διέλυσε τη Νταρουσάφακα επί ισπανικού εδάφους με 82-56.
Τέλος στο τελευταίο χρονικά ματς, η Μπαρτσελόνα, με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε άνετα στο τελικό επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ετσι οι Καταλανοί πήγαν στο 3-2 ενώ οι Ισραηλινοί έπεσαν στο 1-4.
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Ένα μακρινό σουτ του Μπούτιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο, υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ήττα 11-10 από τη Γιάντραν στο Σεράφειο, στον πρώτο αγώνα για τους «8» του Euro Cup υδατοσφαίρισης των ανδρών.
Αυτές είναι οι αρχικές επιλογές του Ράφα Μπενίτεθ για την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στον επαναληπτικό με την Μπέτις - Η ενδεκάδα των Ισπανών.