Πιστή στην υπόσχεσή της, η τσεχική φίρμα αποκάλυψε από την Κίνα όπου θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη, την coupe SUV έκδοση αμαξώματος του Kodiaq η οποία θα αναλάβει να ηγηθεί της περιπετειώδους γκάμας της Skoda στην Άπω Ανατολή.

Κυρίαρχο στοιχείο της νέας έκδοσης, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι η coupe χάραξη της γραμμής οροφής η οποία συμπαρασύρει αναλόγως σχεδιαστικά το πίσω τμήμα το οποίο υιοθετεί μια κομψότερης χάραξης θύρα αποσκευών, πιο αιχμηρής αισθητικής φωτιστικά σώματα και πιο «έντονο» αεροδυναμικό διαχύτη.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει επίσης ότι τα διακριτικά Kodiaq GT συνοδεύονται από τα διακριτικά «380 4×4» τα οποία μένει να αποδειχθεί τι ακριβώς σηματοδοτούν κατά την επίσημη εκθεσιακή του πρεμιέρα στο Guangzhou στις 16 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το Kodiaq GT στην κινεζική αγορά θα είναι διαθέσιμο με κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 186 και 220 ίππων σε συνδυασμό με τετρακίνηση και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές άφιξης της συγκεκριμένης έκδοσης στην Ευρώπη, όπως έχουν επανειλημμένα τονίσει στελέχη της Skoda, επί του παρόντος είναι αδύνατον ελλείψει της αντίστοιχης δυναμικότητας στα εργοστάσια της φίρμας στη γηραιά ήπειρο.

Εξάλλου, όπως έχει ήδη γνωστό, εκτός από τα εγνωσμένου κύρους δημοφιλή γνωστά προϊόντα της τσεχικής φίρμας, τα εργοστάσια της Skoda στην Ευρώπη θα υποδεχτούν πολύ σύντομα το νέο Scala, το νέο μικρομεσαίο hatchback μοντέλο που αντικαθιστά το Rapid και για το οποίο οι Τσέχοι έχουν ήδη θέσει ψηλά τον πήχη, ενώ από τα τέλη του 2019, το portfolio της Skoda θα ενισχυθεί και με ένα ακόμα SUV, το οποίο θα ακολουθήσει τα πρότυπα του Vision X Concept παίρνοντας μια θέση στη βάση της γκάμας.

Γράψτε το σχόλιό σας