Κάλεσμα Ράμα στην αλβανική μειονότητα για το δημοψήφισμα στα Σκόπια
Τη στιγμή που οι έως τώρα μετρήσεις δείχνουν μικρή συμμετοχή
Κάλεσμα στην αλβανική μειονότητα της ΠΓΔΜ να προσέλθει στις κάλπες για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τη στιγμή που οι έως τώρα μετρήσεις δείχνουν μικρή συμμετοχή.
Σε παρέμβασή του ενώ η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη, ο Ράμα εξέφρασε μέσω Twitter την ελπίδα κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται το βάρος των ευθυνών του ανεξαρτήτως πολιτικής η κομματικής ταυτότητας, τονίζοντας πως από την ψηφοφορία θα κριθεί το μέλλον της χώρας κι ότι όποιος δεν λάβει μέρος ουσιαστικά απειλεί τις επόμενες γενεές.
«Ελπίζω πολύ ότι κάθε Αλβανός της ΠΓΔΜ θα καταλάβει σήμερα το βάρος των ευθυνών του ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική ή κόμμα. Σήμερα, στη Μακεδονία υπάρχει ψηφοφορία για τα παιδιά και ο οποίος δεν ψηφίζει απειλεί το μέλλον τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Uroj shumë që çdo shqiptar i Maqedonisë ta kuptojë peshën e përgjegjësisë që ka sot, pavarësisht çdo bindjeje politike a përkatësie partiake. Sot në Maqedoni votohet për fëmijët dhe kush nuk voton rrezikon të ardhmen e tyre!
— Edi Rama (@ediramaal) September 30, 2018
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 16%, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2016, το ποσοστό συμμετοχής στις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας ήταν 34,86% (με τελική συμμετοχή 66,79%)
Σημειώνεται πως οι κάλπες για το δημοψήφισμα άνοιξαν στις 7:00 τοπική ώρα (8:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)





























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442