Αλλά «ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του» σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Προετοιμασμένη ήταν η ελληνική κυβέρνηση για την περίπτωση έκφρασης δυσαρέσκειας από κάποια χώρα για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε νησιά στο Eurogroup, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Ο κ. Βίτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, είπε ότι «ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του» προσθέτοντας ότι δεν περίμεναν το μπλόκο στην αποδέσμευση της δόσης από την Γερμανία αλλά από τις χώρες του Βίσεγκραντ.

«Δεν ήταν καψώνι, ήταν θέμα προσήλωσης στις αρχές» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «η τυπολατρία στην Ευρώπη είναι βασική αρχή αλλά ότι δεν δικαιολογεί συγχρόνως την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου. Ήταν έναν πάρα πολύ μικρό θέμα που εύκολα μπορούσε να λυθεί, oι υπoυργοί οικονομικών ήταν έτοιμοι να το λύσουν».

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα, έπρεπε να γίνουν κάποιες διαδικασίες στο γερμανικό κοινοβούλιο και χθες ο ESM ενέκρινε επί της Αρχής τα τελευταία 15 δισ ευρώ για την Ελλάδα.

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα όταν εργάζεσαι γι’ αυτή. Το θέμα είναι να συνεχίσει η χώρα μας να πιέζει στην κατεύθυνση τα δυο αυτά παιδιά να γυρίσουν πίσω καθώς κρατούνται 4 μήνες και 15 ημέρες χωρίς να τους έχει αποδοθεί καν κατηγορία. Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει. Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να τους επιστρέψει».

Για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών είπε ότι πρόκειται για δυο χαμηλόβαθμα στελέχη της πρεσβείας «που έκαναν πράγματα που έθιγαν το εθνικό μας συμφέρον».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr