Με πρόστιμο την γλίτωσαν οι Γκράνιτ Τσάκα, Σερντάν Σακίρι και Στέφαν Λιχστάινερ, για τον πανηγυρισμό τους (σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αετό της αλβανικής σημαίας) στον αγώνα με τη Σερβία.
Η FIFA τιμώρησε τους Τσάκα και Σακίρι με 10.000 ελβετικά φράγκα και τον Λιχτστάινερ με 5.000 για «αντιαθλητική συμπεριφορά».
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Σερβίας, Σλάβισα Κοκέσα και ο ομοσπονδιακός προπονητής των «πλάβι», Μλάντεν Κρστάιτς, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 5.000 ελβετικών φράγκων ο καθένας. Ο πρώτος σε συνέντευξή του στο BBC κατηγόρησε την FIFA για προκατάληψη εναντίον της χώρας του.
Επίσης και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 54.000 ελβετικών φράγκων για τη συμπεριφορά των οπαδών της στη διάρκεια του αγώνα (προβολή διακριτικών μπάνερ και ρίψη αντικειμένων).
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.